Eczacıbaşı Geleceğe Smaç sporcuları Mini Olimpiyat heyecanı yaşadı

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi kapsamında antrenman yapan 700 lisanslı Eczacıbaşı alt yapı sporcusundan 350’si İstanbul’da Mini Olimpiyat Oyunları’nda buluştu.

Geleceğe Smaç Projesi kapsamında İstanbul, Antalya, Bodrum, Çorlu ve İzmir’de toplam 10 kampüste antrenman yapan, yaşları 12 ile 18 arasında değişen 700 lisanslı sporcudan 350’si 29 Ocak-1 Şubat tarihlerinde İstanbul Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde yapılan Eczacıbaşı 3. Gelişim Takımları Turnuvası’nda buluştu.

Olimpiyat teması üzerine kurulan turnuvada takımlar beş farklı seride maçlar yaparken atletik yarışmalar ile akıl oyunlarında da yarıştılar. Turnuva boyunca Olimpiyatlar hakkında tanıtım filmleri izleyen, Olimpiyatlara ve Uluslararası Müsabakalara katılarak ülkemizi temsil etmiş olan sporcular, antrenörler ve hakemler ile söyleşilere katılan takımlar, “Sınırlarımı Aşıyorum” konu başlıklı eğitimlere de katıldılar.

Söyleşi konukları arasında Uluslararası hakemimiz Erol Akbulut, TVF Alt Yapı Bayan Milli Takımları Koordinatörü Şahin Çatma, Geleceğe Smaç Projesi Teknik Koordinatörü Reşat Yazıcıoğulları, Ziraat Bankası Spor Kulübü Alt Yapı Sorumlusu olan aynı zamanda erkek alt yapı Milli takımlarında da görev alan antrenör Kazım Hidayetoğlu, Eczacıbaşı Spor Kulübü Alt Yapı İdari Sorumlusu Asuman Karakoyun yer aldı.

Turnuvanın son gününde Eczacıbaşı A Kadın Takımı sporcularından Beyza Arıcı, Ezgi Dilik ve Hande Baladın sporcularla birlikte olurken, bireysel olarak en iyi atletik dereceleri elde eden sporcular ile akıl oyunlarında dereceye giren takım sporcuları, Eczacıbaşı A takım sporcularının imzaladığı topları kazandılar.

Turnuvanın kapanış konuşmasını Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı yaparken, ödül törenine katılan A Takım Antrenörü Marco Aurelio Motta ve TVF Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Selda Bereket sporculara madalyalarını verdiler. Geleceğe Smaç İlk Koçluk Deneyimim programına katılan sporcular ise sertifikalarını Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Karamercan’dan aldılar. Eczacıbaşı alt yapılarına seçkin sporcular kazandırmanın yanı sıra Eczacıbaşı spor kültürünü tüm Türkiye’ye yaymak amacıyla başlatılan Geleceğe Smaç projesi, Eczacıbaşı ve ES Voleybol Spor Kulüplerinin işbirliği ile yürütülüyor. Geleceğe Smaç projesinin üçüncü sezonunda beş ildeki on farklı kampüste toplam 700 lisanslı sporcu ile 1250 voleybol okulu öğrencisi antrenman yapmaya devam ederken proje kapsamında 70’den fazla antrenör görev alıyor.


Haberi Paylaş

Comments are closed.