Ziraat Bankası ile Barış Hamaz’ın yolları ayrıldı

Aktif voleybol kariyerini sonlandırdıktan sonra Sportif Direktör olarak görev yapmaya başlayan ve 2013 yılından beri Ziraat Bankası kulübüne hizmet eden Barış Hamaz’ın sözleşmesi, İnegöl Belediyespor mağlubiyetinin ardından kulüp tarafından tek taraflı fesh edildi.

5 yıl süren görevi esnasında Ziraat Bankası ile birçok projeye ve başarıya imza atan Hamaz, Ziraat Bankası Spor Kulübü’nün yapılanmasında önemli rol oynadı. 10 İl 10 Milli Sporcu projesi, 3 lig 3 takım projesi, pilot takım projesi, kulübün tesisleşme ve yapılanması, okullarla iletişim, istatistik eğitimi gibi projelerin mimarı oldu.

Ziraat Bankası Spor Kulübü, Barış Hamaz’ın ayrılığını kulübün facebook sayfasından yapılan açıklama ile duyurdu.

Barış Hamaz kimdir?
1976 doğumlu, 2.00 boyundaki başarılı orta oyuncu Erdemir ile birinci lige çıktığı sezondan sonra Karadeniz ekibiyle 3 şampiyonluk yaşamış daha sonra SSK forması giymişti.

O zamanki adıyla SSK olan kulüpten Fenerbahçe’ye transfer olan Hamaz, Fenerbahçe’ye geldiği ilk yılı çifte kupa ile kapatırken geride bıraktığı sezonda Türkiye Ligi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile finalde karşı karşıya gelmişti. Sarı lacivertli forma ile başarılı iki sezon geçiren Barış Hamaz bu kulübün tarihinde yaşadığı ilk şampiyonluk ve ilk Türkiye Kupası’nı kazanmasında büyük pay sahibi olmuştu.

Daha sonra 2 sezon Halkbank’ta forma giyen tecrübeli oyuncu aynı zamanda takım kaptanı olarak görev yaptı. Hamaz son iki sezon Maliye Milli Piyango’da forma giydikten sonra aktif voleybol kariyerini noktalamış ve sportif menajer olarak Ziraat Bankası’nda çalışmaya başlamıştı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.