Kar Voleybolu’nda şampiyonlar belli oldu

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası gerçekleşen final müsabakalarıyla tamamlandı. Final mücadelelerinde bayanlarda Aleyna Vence-Buğra Eryıldız çifti olurken erkeklerde ise Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti şampiyon oldu.

Artvin’de, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası sona erdi. Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylasında 9 erkek, 6 kadın takımın katılımıyla düzenlenen şampiyona dün oynanan eleme müsabakasının ardından bugün oynanan yarı final ve final maçlarıyla tamamlandı. Şampiyonada kadınlarda Plaj Voleybolu Milli Takım sporcuları olan Aleyna Vence-Buğra Eryıldız çifti Aysu Ceylan- Öykü Keskin çiftini 3-0 mağlup ederken, erkeklerde de Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti- Ali Çebeci Yusuf Özdemir çiftinden oluşan takımı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda şampiyon olan Aleyna Vence -Buğra Eryıldız çifti, erkeklerde şampiyon olan Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti 23-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya’nın Wagrain-Kleinarl / Flachau kayak merkezinde düzenlenecek, toplam 20 bin Euro para ödüllü 2018 CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil etmeye hak kazandı.

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, İlkini gerçekleştirdikleri Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonasını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Gelecek sene de Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonasının bir ayağını Artvin’de yapmayı düşünüyoruz. Bu şampiyona gösterdi ki Artvin bu tarz şampiyonalara seyircisiyle, coğrafyasıyla son derece uyumlu” dedi.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, en iyi şekilde organizasyonu tamamladıklarını söyledi.

Ödüller sahiplerini buldu

Bayanlar kategorisinin şampiyonları Aleyna Vence/Bugra Eryildiz ikilisine madalyalarını; TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kupalarını; TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve Artvin Valisi Ömer Doğanay verdi.

Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Öykü Kamuran Keskin – Aysu Ceylan ikilisi madalya ve kupalarını Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’den aldılar.

Turnuvanın üçüncüsü olan Belinay Sarı – Remziye Başak Uyanık ikilisine ise madalya ve kupalarını; TVF Plaj Voleybolu Komisyonu Üyesi İbrahim Dağıstanlı verdi.

Erkekler kategorisinin şampiyonları Murat Giginoğlu – Hasan Hüseyin Mermer ikilisine ise madalyalarını; TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kupalarını; TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve Artvin Valisi Ömer Doğanay verdi.

Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Yusuf Özdemir – Ali Cebeci ikilisi madalya ve kupalarını Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi’den aldılar.

Turnuvanın üçüncüsü olan Ali Berke Sağır – Sefa Urlu ikilisine ise madalya ve kupalarını; TVF Merkez Hakem Kurulu Üyesi sayın İbrahim Tarun verdi. TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Artvin Belediyesi ev sahipliğinde TVF tarafından ilk kez düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olan ve büyük katkıları olan Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’e, organizasyona ev sahipliği yapan ve harika bir organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Artvin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocatepe’ye ve organizasyonun gerçekleşmesi için her türlü katkıyı ve desteği esirgemeyen Artvin Valisi Ömer Doğanay’a günün anısına şükran plaketi takdim etti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise; organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olan ve bizzat görev alan TVF Plaj Voleybolu Komisyonu Üyesi İbrahim Dağıstanlı’ya, organizasyonun gerçekleşmesinde öncü ve büyük katkıları olan Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’e, organizasyonun Artvin’e gelmesini ve organizasyonun başarıyla gerçekleşmesini sağlayan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş’a ve organizasyonun gerçekleşmesi için her türlü katkıyı ve desteği esirgemeyen Artvin Valisi Ömer Doğanay’a günün anısına şükran plaketi takdim etti.


Haberi Paylaş

Comments are closed.