Final serisinde eşitlik

Efeler Voleybol Ligi finalinin ikinci maçında Arkas Spor, Halkbank’ı 3-2 yendi ve seride durumu 1-1’e getirdi.

Serinin üçüncü maçı 7 Nisan Cumartesi günü Ankara’da oynanacak.

Karşılaşmanın ilk setinde heyecan kalitesi yüksek, oyun kalitesi düşüktü. Ev sahibi etkili servisler kullanırken, Halkbank’ta bu oran düşük kaldı. Serviste de aksayan Halkbank 24-20 öne geçtiği seti 30-28 kaybetti.

İkinci sette dengeler değişti ve Halkbank’ta çarklar işlemeye başladı. Servise yüklenen başkentliler, teknik molayı 12-10 önde geçti. Halkbank’ta manşet hataları baş gösterip Arkas blok ve özellikle köşe hücumlarında rakibine üstünlük kurunca beş sayılık farkı kapatıp 21-20 öne geçti. Halkbank bir kez daha elindeki seti rakibine verdi (26-24) ve 2-0 geri düştü.

Üçüncü sete iyi başlayan Halkbank, ilerleyen bölümde defansta hata yaptı, Halkbank bloklarına yüksekten hücum yapınca topları dışarı vurdu. Teknik molada 12-9 konuk ekibin üstünlüğü vardı. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren Halkbank seti de 25-19’la aldı: 1-2.

Basit hataların damga vurduğu dördüncü setin teknik molasını Arkas Spor önde geçti. Moladan sonra Halkbank blok tutmak ve defans yapmakta zorlandı. Aradaki açığı hücumla kapatmaya çalıştı. Heyecan dozu yüksek seti 25-23 ile hanesine yazdıran başkentliler dengeyi kurdu: 2-2.

Final setinin saha değişimine Arkas Spor 8-5 önde girerken Halkbank defansta organize değildi, hücumda da topu karşı tarafa geçirmekte çok zorlandı. İkinci bölüm de bu minvalde oynanınca ev sahibi takım seti 15-8, maçı da 3-1 kazanarak eşitliği sağladı.

Arkas Spor: 3
Halkbank ANKARA: 2

Salon: İzmir Atatürk

Hakemler: İlhami Şenyurt, Cihat Küçükboyacı

Arkas Spor: Nikolo Jovovic, Paulo Bravo, Mustafa Koç, Adis Lagumdzija, Christian Fromm, Mert Matic (Burak Mert, Osman Durmaz, Gökhan Gökgöz, Sanchez, Yiğit Gülmezoğlu)

Halkbank ANKARA: Raydel Hierrezuelo, Burutay Subaşı, Faik Samed Güneş, Ramos Hernandez, Nemanja petric, Hakkı Çapkınoğlu (Hasan Yeşilbudak, Alperay Demirciler, Lucas Loh, Abdullah Çam, Emre Batur)

Setler: 30-28, 26-24, 19-25, 23-25, 15-8

Süre: 2.27 (38, 34, 27, 33, 15)


Haberi Paylaş

Comments are closed.