Vakıfbank güle oynaya Final Four’da

2018 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off rövanş maçında Volero Zürich’i ağırlayan Vakıfbank, rakibini ilk maçta olduğu gibi 3-0 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Üst üste 6. kez CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri’ne yazdıranVakıfbank, 5 Mayıs’ta Bükreş’te oynanacak yarı final maçında İtalya temsilcisi Imoco Volley Conegliano ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya serviste yaptığı hatalarla başlayan Vakıfbank, ilk teknik molayı 8-7 önde geçtikten sonra rakibi üzerindeki baskıyı iyice arttırdı ve ikinci araya 16-10 girildi. Formalite haline getirdiği seti 25-12’de noktalayan temsilcimiz, tura doğru ilk adımını atmış oldu.

İkinci sete de iyi başlayan ev sahibi takım, 8-6 domine ettiği ilk zorunlu aranın ardından Lonneke Slöetjes’in servis turunda rakibini adeta sürklase etti. Skoru 13-6’ya getiren sarı siyahlılar, kalan bölümde bir daha arkasına bakmadığı seti 25-14 aldı ve yarı finali garantiledi.

Üçüncü set başlarken Gözde Kırdar ve Kübra Çalışkan’ı kenara alan Vakıfbank, maçta ilk kez bir teknik molaya geride girdi 6-8. Çabuk toparlanan temsilcimiz, 5 sayılık bir seri ile (11-8) üstünlüğü yeniden ele aldı ve farkı açmaya başladı. 16-11 geçilen ikinci aradan sonra tempoyu iyice yükselten Vakıfbank (20-12), son bölümünü tamamen yedek oyuncularla oynadığı seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı ve Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli kupasında yarı finale yükseldi.

İstatistik…

VAKIFBANK- VOLERO ZURICH: 3-0

Salon: Vakıfbank

Hakemler: Stefano Cesare, Pawel Burkiewicz

Vakıfbank: Gözde, Kübra, Naz, Ting, Rasic, Sloetjes, Gizem (L), Ayça (L), Robinson, Zehra, Melis G., Melis D., Cansu, Tuğba

Volero Zürich: Lazarenko, Bjelica, Lazic, Todorova, Antonijevic, Dimitrova, Popovic (L), Carrillo, Kornienko, Unternahrer, Rodrigues

Setler: 25-12, 25-14, 25-17

Süre: 68 dakika (23-22-23)


Haberi Paylaş

Comments are closed.