ABD doludizgin ilerliyor

Erkekler Dünya Şampiyonası tüm hızıyla devam ederken üç takım yari finale çıkmayı garantiledi.

24 takımın 4 farklı grupta mücadelesiyle Bulgaristan ve İtalya’nın ev sahipliğinde başlayan turnuva, üçer takımın yer aldığı 2 grupla İtalya’nın Torino kentinde devam ediyor. 6 takımın kıyasıya mücadelesine sahne olan I ve J gruplarındaki son maçlar bugün oynanacak. Dün oynanan karşılaşmalar sonrasında Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Sırbistan yarı finale çıkmayı garantiledi.

Dün oynanan I grubu mücadelesinde ABD Rusya’yı 3-0 mağlup ederek turnuvadaki tek namağlup takım olma unvanını sürdürdü. ABD mücadelenin setlerini 25-22, 25-23 ve 25-23 kazandı. Bu grupta Brezilya ile ABD bugün grup liderliği için karşı karşıya gelecek.

J grubunda ise Polonya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı maçta 3-0 galip ayrılan taraf, 28-26, 28-26 ve 25-22’lik set skorlarıyla Polonya oldu. Grupta son maç İtalya ile Polonya arasında oynanacak. Gruptan çımayı garantileyen ilk takım Sırbistan oldu. Polonya’nın yarı finale yükselebilmesi için bugünkü maçta en az 1 set kazanması ya da 3-0’lık mağlubiyet halinde rakibinden 60 sayı koparması gerekiyor. Aksi takdirde Sırbistan’a katılacak ikinci takım, ev sahibi İtalya olacak.

Yarı finalde grup birincileri, diğer grubun ikincileri ile karşılaşacak. Finale çıkacak takımları belirleyecek bu maçlar ise yarın oynanacak.

Puan Durumu

Grup I

Takım O G M P

A.B.D. 1 1 0 3
Brezilya 1 1 0 2

Rusya 2 0 2 1

Grup J

Takım O G M P

Polonya 1 1 0 3

Sırbistan 2 1 1 3


Haberi Paylaş

Comments are closed.