Gençlerden iyi başlangıç

15. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Meksika’da başladı. Şampiyonada D Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçında Bulgaristan’ı 3-1 yendi.

Meksika’nın Tijuana ve Mexicali kentlerinde düzenlenen, 4’erli 4 grupta toplam 16 takımımın katılımıyla düzenlenen şampiyona, 11 gün sürecek.

Meksika’ya gelişinde bu ülke makamları tarafından 2 kez havaalanlarında alıkonulan ve türlü zorluklar çıkarılan, daha sonra da şampiyonanın organizasyon yetkilileri tarafından maç programı değiştirilen milli takım, bu nedenle moralsiz çıktığı ilk maçında, Bulgaristan önünde buna karşın etkili bir oyun sergiledi ve şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

Milliler, gruptaki 2. maçını yarın TSİ sabaha karşı 04.00’de Küba ile yapacak. 

FOTOĞRAFLAR GALERİDE…

TÜRKİYE: 3 – BULGARİSTAN: 1

SALON: Tijuana

HAKEMLER: Poula Turci (Brezilya) 7, Daniel Gonzales (Meksika) 7

TÜRKİYE: Büşra 7, Melis 7, Polen 8, Fatma 7, Neşve 7, Asuman 8, Seval 7 (Libero), Gözde 6

BULGARİSTAN: Bogdonova 5, Nikolova 6, Rabadzhieva 4, Grigorova 7, Tsvetanova 7, Vasileva 6, Kolchagova (Libero) 6, Ruseva 5, Boncheva 4, Kitipova 4, Kamburova 4

SETLER: 25-21, 19-25, 25-19, 25-10

Millilerimiz İlk sete istediği gibi başlayamadı ve skorda 4-0 geriye düştü. Ancak Neşve ve Büşra’nın rakip hücumlara kurduğu iyi bloklar, Polen’in de sayılarıyla ilk teknik molaya 8-7 önde giren Türkiye oldu. Zaman zaman arka alanda manşet almakta sıkıntı yaşayan Ay-Yıldızlılar, yine de skoru önde götürmeyi bildi. İkinci teknik molayı 16-14 önde geçen millilerimiz, Fatma ve arka alandan Polen’in ürettiği sayılarla, seti de 25-21 alan taraf oldu.

İkinci sete iyi başladık ama sonunu getiremedik. Arka arkaya bulduğu sayılarla 3-0 öne geçen Türkiye, daha sonra ise ciddi hatalar yaptı. Melis’in kısa pasları değerlendirememesi, Büşra’nın dışarı giden servisleri ve Bulgarlarda Grigorava ile Tsvetanova’nın hücumlarına blok yapılamaması, setin 25-19 kaybedilmesine neden oldu.

Üçüncü set, karşılıklı sayılarla geçti. İlk teknik molaya, en az hata yapan Bulgaristan, 8-6 önde girmeyi başardı. Bu moladan sonra devreye giren Pasör Asuman, arkadaşlarını iyi organize edince, Polen ve Fatma’nın smaçları, skora11-11’lik eşitlik getirdi. Neşve’nin servisten, Melis’in de kısa paslardan ürettiği sayılar, ekibimizin ikinci teknik molaya 16-13 önde girmesini sağladı. Ardından bu sette yıldızı parlayan Fatma, Türkiye’ye setlerde 2-1 üstünlüğü (25-19) getirmeyi bildi.

Türkiye için üçüncü set müthiş geçti. Genç bayanlarımız rakibine nefes alma fırsatı tanımazken, ilk teknik mola 8-3, ikinci ise 16-7 önde geçildi. Savunma ve hücumdaki yüksek performans nedeniyle hem set (25-10), hem de maç (3-1) Ay-Yıldızlı ekibimizin lehine sonuçlandı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.