Niksar çıkışını sürdürüyor

Erkekler 1.Lig B Grubu ekiplerinden Niksar Belediyespor son haftalardaki başarılı performansını Şanlıurfa deplasmanında Haliliye Belediyesi’ne karşı da sürdürdü.

Birinci liglerin 25. Haftasının en önemli maçında Niksar Belediyespor Şanlıurfa temsilcisi Haliliye Belediyespor’a misafir oldu.

Maçın skorunun ne olacağı, birden fazla takımın ligdeki sıralamasını değiştirecek olması, play offa gidecek takımı belirleyecek olması, ligde kalacak ve ligden düşecek takımı belirleyecek olması nedenleriyle voleybol severler tarafından merakla ve heyecanla takip edilmesine katkı sundu.

Müsabakanın 1. setine konuk ekip Niksar iyi başladı, iki takımın da kazanma arzusundaki maçta bir ara fark açılsa da ev sahibi takım oyundan kopmadı. Buna rağmen etkili ve iyi oyununu oynamaya devam eden Niksar seti 20-25 kazanarak 0-1 öne geçti. Bu sırada Çorum’dan gelen Ziraat Bankası’nın ilk seti almış olması haberi ve Bingöl’den gelen Solhan Spor’un ilk seti kazanmış olması bir sonraki haftanın senaryosunu önemsiz hale getirdi. Zira bu şekilde devam edecek olursa sıralamalar netleşecekti.

Heyecanlı maçın 2. setine Niksar Beldiyespor servis atışı ile başladı. Sete 3-0 önde giren takım skoru 5-1 yaptığında ev sahibinden ilk mola geldi. Mola sonrası toparlanan Şanlıurfa ekibine direnç gösteren Niksar yine farkı açtı ve rakibini ikinci molasını da erken kullanmasına mecbur bıraktı. Yine mola dönüşü toparlanan Haliliye Belediyespor farkı kapattı. Çekişmeli giden oyunun son bölümünde ağırlığını koyan Niksar Belediyespor bu seti de 20-25 kazanarak setlerde 0-2 öne geçti.

Niksar Belediyespor teknik ekibi ve sporcuları işi başkalarının eline bırakmadan ve son haftaya rahat çıkabilmek için 1 sete daha ihtiyacı olduğunun bilincinde 3. sete de iyi başladı. Ancak playoff şansı oldukça azalmasına rağmen saldıran ve iyi oynayan rakibi karşısında skor üstünlüğünü set boyunca net olarak eline alamadı. Haliliye setin sonlarına önde girerken Niksar Belediyespor sakin ve güçlü kalarak, maça doğru hamleler yaparak setin sonunda 22-25 galip ayrıldı. Diğer müsabakaların ise sonuçları artık önemli değildi. Çünkü Niksar’ın fidanları herkesin yerini belirlemişti.

Lige dar kadro ile başlayıp ciddi sakatlıklar yaşayan Niksar Belediyespor yeni transferleri, sakat oyuncularının iyileşip form tutması ile ligin ikinci yarısında fırtına gibi esti. Niksar tam kadro olduğu son 9 maçının 7 sinde sahadan galibiyetle ayrıldı. Ligin birinci Palandöken’i 3-0, Payas Bld. 3-0 deplasmanda Bulancak Bld. 3-2, kendi evinde Hatay BB. 3-0, deplasmanda Malatya BB. 3-0, evinde Sungurlu Bld. 3-0, son olarak deplasmanda Haliliye Bld. 3-0 yenerek ikinci yarının ikinci bölümüne damga vurdu. 9 maçlık periyotta Fındıklı’ya 3-0 ve Gümüşhane Torul’a 3-2 kaybetti.

Maçı ve sezonu kısaca değerlendiren antrenör Ramazan Kasap “Maçın önemi çok büyüktü ama hiçbir zaman bu maçtan çekinmedik ve haklı bir galibiyetle çok şükür hedefimize ulaştık. Playoff hedefi olan iyi bir takımı kendi evinde 3-0 mağlup etmek önemli bir başarı. Burada Haliliye Belediyespor camiasına da çok teşekkür ediyorum bize her konuda yardımcı oldular. Centilmence ve nazik davranışları bizleri mutlu etti. Bir parantez de Şanlıurfa için açmak isterim bizler spor vasıtası ile şehirlerimizi de tanıtıyoruz Şanlıurfa’ya da bu vesile ile geldik. Harika insanlar inanılmaz bir yardım etme çabası ve isteği var halkında. Gittiğimiz her yerde esnaf ürün tanıtmadan ikram yapmak istiyor. Adres sorsanız çay kahve ısmarlayan size sonuna kadar yardım etmek isteyen bir halk var. Tarihi ile kutsallığıyla mutlaka gelinmesi gerek huzur verici bir şehir burası. “ dedi.

Sezon değerlendirmesi için ise “Söylenecek çok şey var ama belki de bizim için en doğru anlatım ‘fırsat vermedik’ tanımıdır. Ben şuna inanıyorum lütfen büyük harflerle yazın. ‘İYİLER ÇEŞİTLİ SIKINTILAR İLE SINANIR, KÖTÜLER İSE DAİMA KAYBEDER.’

Niksar Belediyespor voleybol şube sorumlusu Kami Ayan, “Tüm camiama bize gönülden destek olan herkese hocalarıma, oyuncularıma başkanımıza herkese teşekkür ediyorum.” diyerek heyecanını ve mutluğunu dolu dolu yansıttı bizlere.


Haberi Paylaş

Comments are closed.