Eczacıbaşı Geleceğe Smaç sezon açılışı yapıldı, sosyal sorumluluk projeleri tanıtıldı.
2016 yılında ES Voleybol ile işbirliği yaparak Geleceğe Smaç projesini hayata geçiren Eczacıbaşı Spor Kulübü, proje kapsamında 6-18 yaş arası binlerce kız çocuğunu sporla buluşturuyor. Yeni sezonda İstanbul‘da Ayazağa, Büyükçekmece-Alkent, Büyükçekmece-Mimaroba, Etiler, Bakırköy-Florya, Acıbadem, Koşuyolu, Tuzla ve Dragos, Ankara‘da Batıkent ve Ümitköy, İzmir‘de Gaziemir ve Karşıyaka, Antalya‘da Konyaaltı ve Muratpaşa, Muğla‘da Bodrum, Tekirdağ‘da Çorlu, Kocaeli‘de Kartepe ve Sakarya‘da Adapazarı olmak üzere 8 ilde 19 kampüste 3.500 kız öğrenciye voleybol eğitimi verilecek.
Binlerce kız öğrenciyi voleybol ile buluşturan ve geleceğin yıldızlarını çıkarmaya çalışan Geleceğe Smaç projesi 2019-2020 sezonunun açılış töreni, 28 Temmuz 2019 tarihinde Marmara Eğitim Köyü Marmara Koleji Spor Salonu’nda Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, efsane liberomuz Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Es Voleybol Spor Kulübü Başkanı Sırma Üç, öğrenciler, antrenörler, teknik ekip ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
“Çevreme Değer Katarım” projeleri
Açılış töreninde 2019-2020 sezonunda kampüslerin hayata geçireceği “Çevreme Değer Katarım” temalı sosyal sorumluluk projeleri tanıtıldı.
“Çevreme Değer Katarım” projeleri kapsamında;
·Ankara kampüslerinde “Her Yerde Herkesle Voleybol Oynayalım” başlığı altında huzur evlerinde ve rehabilitasyon merkezlerindeki her yaştan insanlarla birlikte ‘oturarak voleybol’ oynanacak.
·Antalya kampüslerinde “Kitap Okuyorum” başlığı altında kitap bağışlarıyla Antalya kampüsünde bir kütüphane oluşturulacak. Her sabah tesis içerisinde bulunan kafeterya masalarına, bekleme odalarına ve bahçe banklarına kitaplar bırakılacak ve akşam tekrar toplanarak kütüphaneye yerleştirilecek. Belirli aralıklarla bu kitaplar okullara bağışlanacak ve yeni kitap bağışları kabul edilecek.
·Tekirdağ kampüsünde “Kitap Okuyalım” başlığıyla belediye ile işbirliği içinde otobüs duraklarına kitap rafları oluşturulup kitaplar yerleştirilecek, herkesin kitaplara kolay erişmesi sağlanarak, durakta bekleyenlerin kitap okumaları teşvik edilecek.
·İstanbul kampüslerinin düzenleyeceği “Anaokullarında Voleybol Oynayalım” projesinde İstanbul kampüslerine yakın olan anaokulları ziyaret edilerek ‘dön kazan voleybol’ oyunu tanıtılacak ve 5-6 yaş grubundaki çocuklarla voleybol oynanacak.
·İzmir kampüslerinin düzenleyeceği “Suları ve Plastik Atıkları Değerlendirelim” projesi kapsamında müsabakaların yapıldığı spor salonlarında kullanılmayan plastik su şişeleri ve şişelerde yarım kalan sular toplanacak, toplanan sularla spor salonlarının bahçelerinde Türk voleyboluna damgasını vurmuş kadın voleybolcular adına dikilecek ağaçlar sulanacak.
·Kocaeli ve Sakarya kampüslerinin düzenleyeceği “Okullarda Voleybol Oynayalım” projesinde bölgede spor alanı olmayan okullar seçilerek okul bahçelerine voleybol sahaları kurulacak, voleybol malzemeleri temin edilerek öğrencilerle voleybol oynanacak.
·Muğla kampüsünde ise “Engellilerin Yanındayız” projesi düzenlenecek. Geleceğe Smaç sporcuları ve aileleriyle birlikte engelliler için koşulacak, koşanları destekleyenlerin bağışları Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na aktarılacak.
Sosyal sorumluluk projeleri en fazla 10 kişilik sporcu grupları tarafından yönetilecek ve en az 100 kişinin katılımı ya da katkısı ile Eylül-Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Eczacıbaşı Spor Kulübü: Kadın voleybolunda iki Avrupa ve iki Dünya şampiyonluğu kazanan, binlerce kadını voleybola kazandıran, sayısız kız çocuğunu eğiten Eczacıbaşı Spor Kulübü, 1966’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı ve Şakir Eczacıbaşı tarafından kuruldu. Eczacıbaşı Spor Kulübü, 1990’lardan bu yana kaynaklarını sadece bu alanda kullanarak kadın voleybolunun Türkiye’de popülerleşmesine büyük katkı sağladı. Türkiye’de sadece kadın voleyboluna odaklanan ilk spor kulübü olan Eczacıbaşı, Türkiye’deki öncülüğünün yanı sıra dünyadaki en iyi üç voleybol kulübünden biri olarak değerlendiriliyor. Takımın 8-10 oyuncusu, her yıl milli takımlara davet ediliyor. Sayısız kız çocuğuna özel lise ve üniversite eğitimi için voleybol aracılığıyla özel burs kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün, kendi voleybol programları ile yetiştirdiği lisanslı voleybol oyuncularının sayısı 2017 itibariyle 11.000’i buldu. 2016 yılında ES Voleybol ile işbirliği yaparak Geleceğe Smaç projesini hayata geçiren Kulüp, proje kapsamında 6-18 yaş arası binlerce kız çocuğunu sporla buluşturdu. Bugün itibariyle, Türkiye genelinde 19 kampüste faaliyetlerini sürdüren ve 3500 kız çocuğuna voleybol eğitimi verilen Geleceğe Smaç projesinde hedef, 2021 itibariyle 30 kampüste 5 bin öğrenciye ulaşmak. Geleceğe Smaç projesi kapsamında her ay yaklaşık 200 genç kız seçmelere girerek yeteneklerini test etme ve kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, her yıl 25-30 genç oyuncu, kulüpten burs alarak voleybol hayatına devam ediyor. Sadece genç kızları voleybola kazandırmakla yetinmeyen Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadınların spor alanında yönetimsel varlığını da artırmayı hedefliyor. Halen Kulüpteki 19 yönetim pozisyonunun 9’unda kadınlar yer alırken (%47), kadın antrenör ve kampüs koordinatörlerinin sayısı ise 25. (%45)
Es Voleybol Spor Kulübü: ES Voleybol Spor Kulübü 2003 yılında İstanbul’da, voleybol altyapı çalışma standartlarını belirlemeye ve yeni sistemler geliştirmeye yönelik yenilikçi uygulamalar ile sektörde öncü konumda olmak; sporcu, antrenör ve yönetici adaylarını Atatürkçü, ilerici, çok yönlü, hayata farklı pencerelerden bakabilen özgür gençler olarak yetiştirmek amacıyla kuruldu. En küçük yaş gruplarından başlayarak sporcu adaylarına spor kültürü kazandırmak, antrenör ve yönetici adaylarına en çok gelişme ve geliştirme fırsatlarını sağlamak, faaliyet gösterilen tüm kategorilerde en iyi dereceleri elde etmek, Milli Takımlara sporcular kazandırmak hedeflenmiştir. Sorumlu antrenör, antrenör, yardımcı ve stajyer antrenör kadroları oluşturularak, diğer spor kulüplerinde benzeri olmayan stajyer antrenörlük sistemi, antrenör performans sistemi gibi yenilikçi uygulamalar ile sürekli ve düzenli biçimde antrenör eğitimleri gerçekleştirilmekte ve her düzeyde antrenör gelişimi sağlanmaktadır. Eylül 2015’te Maltepe Dragos’taki kendi spor tesisine taşınan ES Voleybol o tarihten bu yana takım çalışmalarını Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde sürdürmektedir. Özellikle erkeklerde liglere katılan spor kulüplerinin sayılarının gittikçe azaldığı bir dönemde ES Voleybol hem kız hem de erkek takımları ile faaliyet göstermekte ve erkek takımlarına da en az kız takımları kadar değer ve önem vererek tüm yaş gruplarında hem kızlarda hem erkeklerde önemli dereceler elde etmektedir. ES Voleybol bugüne kadar Milli Takımlarımıza 5’i bayan 13’ü erkek olmak üzere toplam 18 sporcu kazandırmıştır.
Comments are closed.