Arslan Ekşi ile çok özel

Geçtiğimiz sezon Rusya takımlarından Lokomotiv Novasibirsk takımında forma giyen ve performansıyla Rusya’da geniş bir taraftar kitlesine sahip olan Arslan Ekşi ile Rusya’yı ve gelecek planlarını konuştuk.

Geçen sezon Rusya’da forma giydin neden Rusya’yı tercih ettin?
Rusya’ya gitmemin en büyük nedeni, Dünya’nın en iyi liglerinden biri olması. Yine dünyanın ve Rusya’nın en iyi takımlarından olan ve Rus Ligi’nde ve Şampiyonlar Ligi’nde finali hedefleyen Lokomotiv Novosibirsk’in pasör olarak beni tercih etmesidir. Ayrıca Rusya’da oynayan ilk Türk olacak olmam da tercih sebeblerimden bir diğeri idi.

Sezon nasıl geçti?
Sezon başında takım olarak çok iyi bir form yakaladığımızı düşünüyorum. Takım arkadaşlarımızla olan uyumumuz, performanslarımızın iyi olması ve özellikle dünyanın en iyi pasör çaprazlarından biri olan, takımdaki 2. yabancı Alman Georg Grozer’le yakaladığımız smaçör pasör birlikteliği çok sayıda galibiyet elde etmemize önemli katkı yaptı. Fakat Rusya Super Ligi play-off ve CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off öncesi, Grozer’in antrenörümüzle yaşadığı olumsuzluk sonucu takımdan gönderilmesi takımın gücünü negatif yönde etkiledi. Rusya Super Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi hedeflerimiz olan finallerden uzak kaldık. Bu beni oldukça üzdü.

Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?
Beni yakından takip edenler zaten nasıl bir performans sergilediğimi görmüştür. Her ne olursa olsun yaşanan bazı sorunlar takımı etkilese de benim performansımı etkilemedi. Sezon sonuna kadar performansımı en yüksek seviyede tutmaya çalıştım. Rusya Ligi dünyanın en zor ligi, her maça en az 5 saatlik uçuşlarla gidiyorsunuz, Sibirya’da oynadığım her maçın saat farkı olduğu için çoğu maçı jetlag olarak oynamak da benim açımdan büyük tecrübe oldu desem yalan olmaz. O yüzden kendi performansımı her koşulda yüksek tutmaya çalıştım ve sonuna kadar savastım. Özetle performansımdan çok memnunum ve mutluyum.

Rusya’da voleybol nasıl, Türkiye ile kıyasladığından neler söylersin?
Her lig maçı final havasında oynanıyor. Ligin alt sıraları devamlı değiştiği gibi bu takımlar ilk sıralardaki takımlarla başa baş oynadığı gibi bir çok kez de yenebiliyor. Servis, blok, hücum kapasiteleri son derece yüksek. En önemli fark ise fizik kapasite. Yoğun bir tempo içinde bile oyuncuların fiziken çok güçlü kalmaları aslında alt yapılarının ne kadar disiplinli bir çalışma programından geçtiklerinin göstergesi. Organizasyonlar oldukça başarılı. Maçların tamamına yakını dolu tribünlere oynanıyor. Televizyon bütün lig maçlarını veriyor. Hakemlerle ilgili şunu söyleyebilirim biz hakemlerimizin kıymetini bilelim. Kulübün tesisleri ve organizasyonları çok üst düzeydeydi. Sporculara her konuda destek ve yardımcı olmaları mutluluk verici idi.

Önümüzdeki sezon ile ilgili planların neler?
Öncelikle kendimi fiziksel ve zihinsel olarak iyi hissettiğim sürece voleybol oynamak istiyorum. Rusya’da sezon bittikten sonra bugüne kadar başta Rusya olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinden bazı önemli teklifler geldi. Lakin bunların hepsi de benden çok çabuk davranmamı ve hemen karar vermemi istediler. Ben 33 yaşındayım ve bundan sonra kariyerimi nasıl planlayıp oyunculuk kariyerim bittiğinde voleybolun hangi kısmında olmamla ilgili de düşünmem gerekiyor. Bundan sonra ki kararlar benim için acele verilemeyecek kararlar. Bu yüzden ailem ve menajerimle de konuşup bundan sonra ki kariyer planlama en uygun teklifi seçeceğim

Erkek Milli Takımımız ile ilgili neler söyleyeceksin. Maçlarını takip edebildin mi?
Erkek Milli takımımızın maçlarının hepsini takip ettim. Benim düşüncem final four’a kalmaları normal ve beklenen bir sonuçtu. Final-four’daki maçları da izledim fakat oradaki maçlarda takımımız gerçek performansını gösteremedi Keske finale kalabilseydik ama olmadı. Önemli olan bir sonraki sene katılacağımız Avrupa şampiyonasında derece alabilmek. İnşallah seneye hep beraber Milli takımımızı Avrupa şampiyonasında ilk 4’e sokmak için her şeyimizi ortaya koyarız.

Genç bir takım kuruldu. Nasıl buluyorsun takımı?
Geçen seneki Avrupa şampiyonasından bir kaç oyuncu kadroda yoktu bu turnuvada. İyi bir jenerasyon yakalandı, bunu avantaja çevirmemiz lazım ve bu yüzden hedefimizin demin de söylediğim gibi Avrupa şampiyonasında ilk 4 olması gerekiyor. Bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum.

Aktif voleybol kariyerini noktaladığında ne yapmak istiyorsun?
Bir pasör için bana göre en olgun dönemimi yaşıyorum. Fizik olarak iyi olduğum sürece oynamaya devam edecegim. Devam ettiğim sürece de saha içinde olsun, dışında olsun genç sporculara tecrübelerimizden birşeyler aktarabilmek, onlara her konuda yardımcı olabilmek arzusu içindeyim. Oyunculuk sürem içerisinde yaşadığım olumlu, olumsuz her şeyden çıkardığım derslerden genç voleybolcu kardeşlerimize birşeyler öğretebilmenin de bizim bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Böylece gelecek nesillere de katkı sağlamış olacağız.

Aktif oyunculuk kariyerim bitince bence önümde iki yol var. Birincisi yine aktif olarak saha içinde antrenör olarak devam etmek veya voleybolun içinden gelmiş biri olarak idareci olarak hizmet etmek. Hangisinin olacağına önümüzde ki yıllarda yaşayacağım tecrübeler karar verecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.