Önümüzdeki hafta start alacak olan 2009/2010 CEV Indesit Şampiyonlar Ligi için resmi basın toplantısı düzenleyen Dinamo Moskova takımı, sahasında karşılaşacağı ilk maçta rakibi olan Fenerbahçe Acıbadem’e şans tanımıyor.
Toplantıyı açan Moskova kulübü Başkanı Zinichev, özetle hedeflerinin final four oynamak olduğunu belirterek takımın koçu Valery Losev ile bazı oyuncuları medyaya tanıttı. Eski yıldız Elena Godina, yeni neslin yükselen yıldızı Nataliya Goncharova, Avrupa Şampiyonu İtalya’nın yıldız oyuncusu Simona Gioli ve Azeri pasör Oksana Parkomenko, basın toplantısına katılan oyunculardı.Sorulara geçmeden önce gazeteciler, birkaç hafta önce Tokyo’da sona eren 2009 FIVB Dünya Büyük Şampiyonlar Kupasını (WGCC) kazanarak turnuvada en iyi smaçör seçilen Simona Gioli’yi tebrik ettiler.
Dinamo Moskova, Şampiyonlar Ligini kendi sahasında oynayacağı Fenerbahçe Acıbadem maçı ile açacak. Birkaç ay öncesine kadar takımın önemli silahlarından olan Ekaterina Gamova’nın transfer olduğu İstanbul ekibi ile eski takımına karşı mücadele edecek olması, mücadelenin farklı bir havada oynanmasını sağlayacak. Buna rağmen Rus ekibi, Şampiyonlar Liginde grup maçlarını yenilgisiz tamamlama konusunda kendinden emin.
Takımın genç yıldızlarından Nataliya Goncharova, “Herhangi bir rakibe karşı özel bir hazırlığımız yok. Fenerbahçe Acıbadem’i düşüenecek olursak, Katya’nın ne denli iyi bir oyuncu olduğunu biliyoruz, bu maça aynı ciddiyetle hazırlanacağız.” dedi.
İtalya Milli takımının yıldızı orta oyuncu Simona Gioli ise, “Gamova bizi çok iyi tanıyor olabilir, ancak biz de onun kuvvetli ve zayıf yönlerini gayet iyi biliyoruz. Katya takımında göz çarpan bir oyuncu olabilir, fakat Fenerbahçe sadece Gamova’dan ibaret bir takım değil. Birçok kaliteli oyuncuya sahipler, bu yüzden amansız bir rekabet yaşayacağımızı düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.


Comments are closed.