Olimpiyatların ertelenmesi Tillie’nin planlarını da değiştirdi

Tokyo Olimpiyatlarının 2021 yazına ertelenmesi, birçok oyuncu ve antrenörün planlarınında zorunlu değişiklikleri gündeme getirdi. 32.Olimpiyat Oyunlarının ardından kariyerini noktalama kararı alan oyuncular, bu kararlarını 1 yıl ertelemek durumunda kaldı. A.B.D.’li yıldız Jordan Larson da bu oyunculardan birisi. Fransa Milli Takım baş antrenörü Laurent Tillie de Milli takımı Olimpiyatlardan sonra bırakmayı planlayanlardan. Görünen o ki, Fransız çalıştırıcı da bu kararını ötelemek durumunda kalacak.

2012’de başlayan Milli takım macerasını 2020’de noktalayacağını bu yılın başında açıklayan Tillie, bir sonraki kariyerinde Japon Panasonic Panthers takımını çalıştırmayı hedefliyordu. l’Equipe’e verdiği röportajda konu hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Japon ekibiyle bir anlaşmaya vardık. Fransa Voleybol Federasyon Başkanı Eric Tanguy, Milli takımın başında 2021’e kadar kalmam konusundaki ortak görüşü bildirdi. Bunu bir şekilde sonlandırmamız gerekiyor.” dedi.

Japonya’da kulüpler sezonu, her yıl düzenlenen Kurowashiki All Japan turnuvası ile Mayıs ayının başında bitecekti. “Panthers ile sezon sonuna dek mücadele etsek bile Milli takıma olmusuz bir etkisi olmayacaktır. Uluslar Ligi ve Olimpiyat hazırlıklarını Japonya’da sürdürebilirim” şeklinde konuşan Tillie. mevcut durumu, “Bu durum henüz resmiyet kazanmadı, ancak görüşmelerin olumlu sürdüğünü söyleyebilirim.” şeklinde özetledi.

56 yaşındaki Fransız teknik adam, Fransa Milli takımına benzeri görülmemiş başarılar kazandırdı. 2015’te Avrupa Şampiyonu olan Fransa, 2015 ve 2017’de de Dünya Ligi’ni kazandı. Tillie sözlerini, “Olimpiyatlar, 4 yıl boyunca heyecanla beklediğiniz dev bir organizasyon; bu nedenle oyunların sporcular için önemini iyi biliyoruz. Erteleme kararı son derece yerinde olsa da sporcuların hayallerini yıktı.” şeklinde noktaladı. Fransa, Tokyo 2020 biletini Ocak ayındaki Kıta elemelerinde son Avrupa Şampiyonu Sırbistan, Slovenya ve ev sahibi Almanya’yı geçerek kazanmıştı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.