Chiappini ve İsrail!!!

Allah aşkına birisi bana açıklasın! Nedir bu İsrail zulmü? İki ülke arasında yaşanan siyasi kriz sonrasında spor alanında da yaşananları hayretle izledik. Geride bıraktığımız hafta Ankara’da voleybol adına çok önemli bir organizasyona şahitlik yaptık. Müsabakaların oynanacağı salon adeta abluka altına alınmış. İsrail takımının gelişi ve gidişi esnasında Ankara Emniyeti kuş uçurtmadı. Kafamızı çevirdiğimiz her noktada polisler ellerinde silahlarla olası bir olayı engellemeye çalışıyordu. Yarı finalin ilk maçında İsrail ile Sırbistan karşılaştı. Bu maç güvenlik nedeni ile seyircisiz oynatıldı.  Böylesine önemli bir organizasyonda en önemli unsur yani seyirci yoktu.

Büyük bir keyifle finalleri ülkemizde organize edecektik. Tüm hazırlıklar finallerin en iyi şekilde organize edilmesi yönündeydi. Bir İsrail’in ülkemize gelecek olması tüm dengeleri bozdu. İsrail’in finallerdeki diğer rakibi Türkiye oldu. Bizim maçımız da seyircisiz oynandı. O muhteşem salonun bomboş olması beni çok üzdü.

Gruplarda karşılaştırılmadığımız İsrail ile yarı finalde de karşılaşmadık. Tüm hesaplar Sırbistan ile final oynamak üzerine yapıldı. Ancak bu düşünce millilerimizin Bulgaristan karşısında son setteki kötü performansı sonrasında suya düştü. 2-0 geriye düştükleri bir maçta inanılmaz manşet hataları yapan sultanları İtalyan antrenör Chiappini’nin kenardan sadece izlemesi ilginçti. Rakip oyuncuların bile servisleri üzerine attığı libero Nihan’ı sahada tutan Chiappini bana göre maçın tek kahramanıydı!.. Yaklaşık üç yıldır bayan milli takımın antrenörlüğünü yapan ve büyük umutlarla ülkemize gelen İtalyan çalıştırıcının artık tek yapması istifa etmesi. Kimse dereyi geçerken at değiştirilir mi? diye sormasın. Evet değiştirilir.

Bülent KARADAŞ

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.