Avustralya Voleybol Federasyonu, 2020 AVSC ve AVL’yi iptal etti

Avustralya Voleybol Federasyonu, salı günü volleyballaustralia.org.au sitesinde yaptığı duyuruda aralık ayının başlarında Gold Coast’ta düzenlenmesi planlanan 2020 Avustralya Okullar Kupası, Avustralya Voleybol Ligi ve Elit Geliştirme Kampı’nı iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.

Bu zor karar; çok çeşitli okul, hükümet ve mekân ortakları arasında yapılan kapsamlı bir istişarenin ardından, COVID-19 salgınının sebep olduğu bir dizi aşılmaz zorluklara karşı alındı.

Eyalet ve bölge sınırlarının açılmasıyla ilgili mevcut belirsizlik, etkinlik sahiplerinin izlemesi gereken protokoller ve süreçler ile semptomların görüldüğü bir birey olması halinde kitlesel izolasyon ve hatta karantina potansiyeli, bu kararın alınmasında ve etkinliklerin iptal edilmesindeki en önemli etkenler oldu.

VA’nın kendi toplumunun güvenliğine olan bağlılığı da bu kararda önemli bir rol oynadı. Açıklamada, “Genç sporcularına yeteneklerini sergilemeleri ve ulusal sahnede becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmak Voleybol Avustralya’nın misyonunun merkezinde yer alırken, Avustralyalı oyuncuların, antrenörlerin, ebeveynlerin, destekçilerin, personelin ve gönüllülerin güvenliği ve refahı da sporun bu katılımcılarına temel bir taahhüttür.” ifadeleri yer aldı.

VA, bu kararı vermiş olmanın derin üzüntüsünü ifade etti ve ayrıca herhangi bir rahatsızlıktan ve bu sonucun neden olabileceği büyük hayal kırıklığından dolayı özür diledi.

Ancak VA, Avustralyalı hayranları 2021’i ve 30 Nisan ve 2 Mayıs’ta düzenlenecek Avustralya Plaj Voleybol Okulları Kupası ile 5-11 Aralık 2021 tarihlerinde Gold Coast’ta düzenlenecek 37. Avustralya Voleybol Okulları Kupası’nı dört gözle beklemeye teşvik etti.

Haberi Paylaş

Comments are closed.