Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda ilk günün ardından

Jurmala, Letonya’da başlayan 2020 CEV EuroBeachVolley, kadınlar mücadeleleriyle turnuvayı dört gözle bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmadı.

Merkez sahada oynanan A grubu maçlarında İsviçreli yıldızlar Hüberli/Betschart, Polonyalı çift Brzostek/Gromadowska karşısında beklenenden daha çok zorlansalar da maçı 2-0 (21-18, 21-16) kazanmayı bildiler. Maçın ardından duygularını ifade eden Nina Betschart: “Corona olmasına ragmen Avrupa Şampiyonası düzenleniyor olması çok mutluluk verici, buradaki ekip bizim sağlığımız ve güvenliğimiz için her şeyi yapıyor.” ifadelerini kullandı.

H Grubunda ise İspanyol çift Liliana/Elsa, Norveç’ten Lunde/Hjortland ikilisi karşısında günün 1 saat 3 dakika ile en uzun süren maçında üç sette (22-20, 20-22, 17-15) galip geldi. Maçın ardından kazanan ekip: “Oldukça zorlu bir maçtı, bu kadar uzun bir aranın ardından tekrar oynamak kolay değil. Maç içerisinde çok iniş ve çıkış yaşadık ama kazandığımız için mutluyuz. Bundan sonraki maçlarda performansımızı belirli bir seviyede tutmamız gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Günün en dikkat çeken maçlarından birinde ise, henüz iki gün önce U20 Avrupa Şampiyonu olan genç Letonyalı ikili Namike/Brailko, her ne kadar tecrübeli Çek Cumhuriyeti takımı Hermannova/Slukova’ya 2-0 (21-16, 21-16) mağlup olsa da, oynadıkları oyun ve gösterdikleri performansla herkesin takdirini kazanmayı başardı.

CEV EuroBeachVolley’de ilk günde ayrıca bazı sürpriz sonuçlar vardı. Fransa’dan Placette/Richard ikilisi, Almanya şampiyonu Ittlinger/Laboureur’u 3 sette (21-16, 24-26, 15-5) mağlup ederken, İspanyol Amaranta/Lobato da bir başka Alman takımı Behrens/Tillmann karşısında 2-0 (21-19, 21-12) galip gelmeyi başararak beklenmeyen sonuçlara imza attılar.

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.