Baranowicz’in transferi gerçekleşemedi “Oynamama izin verilmiyor”

Michele Baranowicz’in geçtiğimiz günlerde Piacenza ile anlaştığı açıklanmıştı, ancak İtalya’daki birtakım FIPAV yönetmelikleri yüzünden bu transfer tam olarak gerçekleşemedi. Her ne kadar Baranowicz’in eski kulübüyle bir sözleşmesi kalmamış olsa da, yönetmeliğe göre bu oyuncunun tam olarak serbest olduğu anlamına gelmiyor. Bunun sebebi de, arada herhangi bir sözleşme olmasa da bir başka kulübe transferin gerçekleşmesi için eski kulübünde üyeliğinin olması zorunluluğu.

Konuyla ilgili Michele Baranowicz, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Yaptığı açıklamada Baranowicz: “Bir kez daha çalışma hakkım ve bir erkek olarak haysiyetim hiçbir kısıtlama ve utanma olmaksızın ayaklar altına alındı. Ben kimseyi yargılamıyorum, gerçeği olduğu gibi ifşa ediyorum. Bana “Herhangi bir kulüple mevcut bir sözleşmeniz yoksa kimseye söylemeden veya kimse sizden bir şey beklemeden istediğiniz yerde oynayabilirsiniz.” denmişti ve ben de inanmıştım.”

“Birçoğunuzun bildiği gibi, birkaç gün önce Piacenza ile anlaştım ve nihayet harika bir kulüpte çocukluktan beri idolum olan Bernardi ile birlikte çalışma imkanı bulmuştum. Buraya kadar her şey mükemmel. FIPAV kuralları gereği Piacenza’ya transferimin gerçekleşmesinde bağlı olduğum son kurumdaki üyeliğim istediği için, Tonno Callipo’dan (sözleşmem olmayan ve serbest bırakıldığım için benim üzerimde hakkı olmayan kulüp) üyeliğimi istedim. Üyeliğim ise reddedildi. Bunu yapabilecekleri son gün olan 1 Kasım’da (kaynak: www.volleyball.it) yapmayı istedikleri için ben Modena ve Tonno Callipo Volley maçlarında oynayamıyorum ve bu maçları kaçırmak zorunda bırakılıyorum.

“Özgürüm ama aslında hala tutukluyum. Burada duruyorum çünkü geçen yılki öfke ve umutsuzluk gözyaşlarımı artık daha fazla tutamayacağım. Cesur olmalı ve çok sevdiğim karım ve kızım için savaşmaya devam etmeliyim. Yazılanları düşünme ve bu konudaki hüküm verme görevini size bırakıyorum, çünkü bir İtalyan vatandaşı olarak Anayasamızın böyle demediğine inansam da çalışma hakkım elimden alınıyor. Herkese güzel bir yaşam ve canlı bir voleybol temennisiyle.”

Konuyla ilgili İtalya Voleybol Derneği (AIP) de bir açıklamada bulundu. AIP, Michele Baranowicz’in Piacenza ile anlaşması ve eski kulübüyle oyuncuyu bağlayan bir sözleşme olmamasına rağmen transferin gerçekleştirilememesini yeni ve inanılmaz bir durum olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı: “FIPAV’ın kurallarına göre, oyuncunun eski kulübüyle bir bağlantısı kalmamış olsa da bir başka kulübe transferinin gerçekleşmesi için eski kulübünde üyeliğinin gerekiyor. Bu, sporcunun aleyhine ve sporcunun sözleşmedeki özgürlüğünü ciddi derecede dezavantajlı bir konuma getiren bir uygulamadır ve ulusal seviyede başka bir örneği olmayacak şekilde işçiye herhangi bir koruma sağlamamaktadır. AIP, birlikte tüm olasılık ve imkanları kontrol etmek için sporcu ve ekibinin yanındadır.”

Haberi Paylaş

Comments are closed.