Voleybolun Kadın Başkanları: Hatice Bilginsoy – Adam Voleybol

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ülkemizdeki voleybol kulüplerinin kadın başkanlarına söz verdik ve onlardan özel mesajlar aldık.

‘Kadının Sporda Yer Alması Eskilere Dayanıyor’

Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Adam Voleybol’un başkanı Hatice Bilginsoy, başkanlıkta kadın olmanın avantajları ve dezavantajları ile ilgili “Her girişimde, her yöneticilikte avantajlar gibi dezavantajlar da vardır. Bu kadın olmak veya erkek olmak ile ilgili değil bana göre üstlendiğin sorumluluğun sistemini, inceliklerini öğreninceye kadar eğer o işin mutfağından gelmiyorsanız sistemi kuruncaya kadar geçecek zaman, yapacağınız hatalar birer dezavantajdır. Sonrası avantaja döner, bunun cinsiyet ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Spor kulübümüzün sporcularının kadın olmasından dolayı birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz beklentilere cevap verebilmemiz önemli bir avantaj mesela. Gerek takım sporlarında gerek bireysel sporlarında kadının yer alması çok eski tarihlere dayanmıyor. Kadın sporcularımızın giderek hızlı bir şekilde her spor dalında sayıları artmaktadır. Bu kısa zamanda onları temsil edenlerin de federasyonlarda, yönetim kademelerinde artacağı anlamına geliyor. Sporun toplum içinde yaygın hale getirilmesi toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için önemli bir araçtır. Sporda fırsat eşitliği eğer sporun yönetiminde değişiklik varsa daha kolay ve hızlı sağlanır. Arzumuz bunun hızlı bir şekilde değişmesi hayata geçmesidir elbette” dedi.

‘Sporun Mutfağından Gelmiyorum”

Başkan olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Bilginsoy” Ben sporun mutfağından gelmiyorum, sporu seven bir aileye sahibim. Ailemizde futbol, basketbol ve yüzme izlenen, konuşulan ve yapılan bir spor idi. İlk karar eşim İdris Bilginsoy’un spora sosyal sorumluk gözüyle bakıp bu konuda kalıcı ne yapabiliriz düşüncesi ile başladı. Sorumluluk büyük bir karardı. Meşakkatli bir yol zamanınızı, emeğinizi, duygularınızı mali desteğinizi, kültürel birikiminizi, güveninizi ortaya koymanız gereken bir girişim eğer iyi yapmak istiyorsanız. Birçok öngörülen veya öngörülemeyen durumlar olduğunu bilerek kulüp kuruluşumuz gerçekleşti ve bugün voleybol kadınlar birinci Ligi’nde mücadele eden bir takıma sahibiz. Çok yeniyiz yani “dedi.

‘Henüz Başardığımız Bir Şey Yok’

Başkan Bilginsoy kulübün hedefleri ile ilgili “Hayalleriniz bugün yaşamakta yarını yaşayamazsınız” diye güzel bir söz var elbette. Hedefi olan bir kulübüz. Zaman hedeflerinizi yenilemenizi gerektirir. Hedeflerin de geçerlik süresi vardır. Gerçekleştiyse yeni hedefler, olmadı ise yeni yollar bulursunuz. Bizim için bir yıl öncesinin hedefi gerçekleşti. Spor çok işlerin keyifle yapılabileceği bir sektör çok proje üretmek mümkün. Sağlığımız, mali durumumuz, kıymetli yol arkadaşlarımız, destekçilerimiz olduğu sürece devam etmeyi bu sektörün içinde olmayı isteriz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Topluma olumlu katkılarına inanıyoruz. Karınca kararınca ne yapabilirsek. Konfüçyüs’ün ya yol bul ya yol aç ya da yoldan çekil dediği gibi gençlere rol model olmak, yol açmak, gençlerde spor sevgisini canlı tutmak, idol olabilecek takım oluşturmak, şans vermek. İler ki zamanlarda farklı spor dallarında bünyemize katmak düşüncelerimizin bir kısmı. Bu şehre, bu ülkeye borcumuz var, ne katabilirsek bundan besleniyoruz. Henüz başardığımız bir şey yok, sadece başladık. Zor olan karar vermekti ayağa kalkmaktı. Spor kulübümüz şimdilik, bireysel sporun yapıldığı bir kulüp değil, takım sporu yapıyoruz sahada bir takım oyunu olduğu gibi saha dışında da takım çalışması olmazsa olmaz. Oyuncular, teknik ekip, yönetim, seyirci herhangi birinde eksiklik aksama olursa çark durur. Evvela çarkı döndürmeye çalışmak lazım. Ana sponsorumuz ADT GLOBAL TEKSTİL A.Ş. hedeflerimizi koyarken yol arkadaşlarına da ihtiyacımız var elbette” dedi.

Kadınlar Günü Mesajı

Son olarak Kadınlar Günü ile ilgili konuşan Bilginsoy “Kadınlar Günü’nün kutlanmasına ihtiyaç kalmayan günlerimiz olsun. Değerini anlamak için illa da kaybetmek zorunda kalmayalım. Hayat arkadaşını kaybetmiş bir erkeğin gözüyle bakalım kadına, annesini kaybetmiş çocuğun gözüyle bakalım kadına, babanın kızına baktığı sevgi gözüyle bakalım kadına, büyük aşk yaşayan sevgilinin gözüyle bakalım kadına. Kadına sevgiyle bakarsak doğal ortamında yaşatırsak o da çocuğunu sevgiyle büyütür ve toplum böylece güzel şekillenir. Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun” dilekleriyle sözlerini bitirdi.

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.