Güneş Sigorta, Fenerbahçe Acıbadem rüyasını bitirdi

Ezeli rakipler Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ve Fenerbahçe Acıbadem, ligde yaptıkları mücadeleden 6 gün sonra Türkiye Kupasında karşı karşıya geldi. Son 3 yılda Türkiye’de tüm kupalara ambargo koyan FB Acıbadem’i deviren Güneş Sigorta, bir üst tura yükseldi.

Her iki takım da maça etkili servisler ile başlarken karşılıklı hücum hataları sonucu ilk teknik molaya Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom 7-8, ikincisine ise Fenerbahçe Acıbadem 16-14 önde girdi. Skor 17-17 olduktan sonra Liubov Sokolova’nın servislerine karşı hücum kurmakta zorlanan Güneş Sigorta, nadiren gerçekleştirdiği ataklarda da fazla hata yapınca FB Acıbadem, art arda 7 sayı alarak durumu 24-17’ye taşıdı ve seti 25-18 kazandı.

İlk sette olduğu gibi ikinci sette de dengeli başlayan oyun, ilk teknik moladan 8-6 sonra Fenerbahçe’nin üstün hücum gücüne sahne oldu. 12-6’da pasör değişikliği yapan Guidetti, Güldeniz’in servisleriyle ikinci teknik molada rakibine yaklaştı 16-14, ve 17’de eşitliği sağladı. Ancak oyunun son bölümlerini oynamayı bilmeyen rakibi karşısında Liubov Sokolova’nın servisleriyle üstünlük kuran Fenerbahçe Acıbadem, bu seti de 25-20 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, yaptığı çok sayıda basit hata nedeniyle üçüncü setin başlarında birinci skor opsiyonu Malgorzata Glinka’yı oyundan çıkarttı. Özge’nin yerine Nilay’ın dahil olması, konuk takımı iyice kısalttı ve bu durum, hücumda zayıflık anlamına geliyordu. Buna karşılık sarı kırmızılı takımın defans gücü yükseldi ve ikinci teknik molaya doğru Güneş’in sahasına top düşmedi 11-16. Hücumda ve blokta sıkıntı yaşayan Vakıf, Hırvat Maja Poljak’ın file üzerini domine etmesi ve Sırp Jelena Nikoliç’in katkısı sonucu seti 21-25 kazanarak umutlandı.

Fenerbahçe Acıbadem, dördüncü sete 7-3’le başlasa da oyuna yeniden giren Glinka’nın etkili oyunu sonrası ilk teknik molaya ulaşan konuk Güneş Sigorta oldu 7-8. Oyunun ortalarına kadar süren eşitlik, hakem Serdar Nişancıoğlu’nun hataları sonrası Fenerbahçe lehine döndü ve Güneş Sigorta 15-12’de ikinci molasını da kullandı. Mola dönüşü Bahar’a sarı kart gösteren hakem, teknik molayı da ilan etmiş oldu. Buna rağmen oyundan düşmeyen konuk ekip, rakibini 17’de yakaladı ve Nikoliç’in sayılarıyla farkı ikiye çıkardı 20-22. Brezilyalı Jose Roberto’nun kullandığı ikinci molanın ardından Liubov Sokolova ile skoru eşitleyen FB Acıbadem, aynı oyuncunun servis kaçırmasıyla 23-24 geriye düştü. Glinka’nın hücum hatası durumu 24-24 yaparken Natasa Osmokrovic’in Maja Poljak’ı bloklaması, Fenerbahçe’ye maç sayısı için servis kullanma şansını getirdi 25-24. Ancak Poljak’ın hücum sayısı, Glinka ile desteklenince ibre tersine döndü 25-26. Osmokrovic’in topu auta atmasıyla Güneş seti 25-27 kazandı ve maçı 5. sete taşıdı.

Son setin açılışını yüksek bloklarla 8-3 yapan Fenerbahçe Acıbadem, karşısında ne denli dirençli bir rakibin olduğunu unutunca, Jelena Nikolic ile 8-9’a gelen Güneş Sigorta avantajlı duruma geçti. Fenerbahçe rakibini 10-10’da yakaladı ve amansız mücadele yeniden başladı. Önde olduğu durumlarda Glinka üzerinden sayılar bulan Güneş’e Osmokroviç ile cevap veren FB Acıbadem, son 2 rallide Poljak’ın iyi defansı ile Nikoliç’in sayılarına cevap veremeyince, seti 16-18 kazanan Güneş Sigorta, ezeli rakibini 2-3 ile eleyerek bir üst tura yükseldi.   

FENERBAHÇE ACIBADEM-VAKIFBANK GSTT: 2-3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Temel Öneri

Fenerbahçe Acıbadem: Naz, Sokolova, Ergül, Skowronska, Osmokrovic, Eda, Nihan(L), Yağmur

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Nikolic, Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Gizem(L), Nilay, Güldeniz, Melis, Seray

Setler: 25-18, 25-20, 21-25, 25-27, 16-18

Süre: 130 dakika (24-27-28-30-21)

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.