CEV Cup’daki temsilcimiz Ziraat Bankası, Bulgaristan’da konuk olduğu CSKA Sofia’ya 3-2 mağlup oldu. 2-0 geriden geldiği karşılaşmada 2-2 eşitlik sağlayan Ziraat Bankası, çekişmeli geçen son seti 16-14 kaybederek karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.
İki güçlü rakip arasındaki ilk set, maçında ne kadar çekişmeli geçeceğinin sinyallerini verdi. Bulgaristan temsilcisinin lehine sonuçlanan sete Ziraat Bankası tutuk başlasa da daha sonra istediği performansı gösterdi ancak set sonunda yüzü gülen taraf CSKA oldu (28-26).
İkinci sete de iyi başlayan taraf CSKA oldu ancak Ziraat Bankası Can ve Peter ile çok etkili oynadı. Bitişi olaylı olan ikinci setin sonunda oyunu koparan CSKA seti 25-23 alarak karşılaşmada durumu 2-0’a getirdi.
Üçüncü setin başında Ziraat Bankası antrenörü Plamen Konstantinov hakemin kararına itiraz edince kırmızı kart görerek saha kenarına gönderildi. Sayılarda 8-5 Ziraat Bankası üstünlüğü varken yeniden hakemle anlaşmazlık yaşayan Konstantinov bir sarı bir de kırmızı kart gördü ve salon dışına çıkarıldı. Antrenörlerinin sahadan ayrılmasının ardından inançları körüklenen Ziraat Bankası oyuncuları üçüncü sette beklenen oyunu sergiledi ve seti 25-20 alarak karşılaşmada durumu 2-1’e getirdi.
Maç boyunca mükemmel bir oyun sergileyen Can Ayvazoğlu dördüncü sette de gücünü gösterdi ve takımına büyük katkı sağladı. Ziraat Bankasının Brezilya’lı transferi Rodrigo Santana’nın da takımıyla beraber ilk kez sahaya çıktığı maçın dördüncü seti karşılıklı sayılarla devam etti. Peter ve Kadir’in etkili olduğu seti 25-22 alan Türkiye temsilcisi eşitliği sağladı.
CSKA Sofia taraftarlarının sahaya çakmak ve para attığı Tie-break setinde hakem kararları nedeniyle oyun birçok kez durduruldu. Büyük çekişmeye ve olaya sahne olan maçın sonunda seti 16-14 alan CSKA Sofia karşılaşmayı 3-2 kazanarak rövanş için avantaj yakaladı.
Karşılaşmanın rövanşı 10 Şubat 2011 tarihinde Ankara Başkent Voleybol Salonunda oynanacak. Temsilcimiz bu karşılaşmadan galibiyet aldığı takdirde durumu altın sete taşıyacak.
Comments are closed.