Douglas Hollanda havalimanında yaşadıklarını anlattı

Brezilya milli takımının da bir üyesi olan Douglas Souza, bu Çarşamba günü sosyal medyada yaptığı bir açıklamayla, kulübü Tonno Callipo ile çalışmalara başlamak için İtalya’ya giderken Amsterdam Havaalanı’nda erkek arkadaşıyla birlikte homofobik hareketlere maruz kaldığını söyledi.

Douglas: “Erkek arkadaşım Gabriel ve ben Roma’ya ve ardından Vibo Valentia’ya gitmek için ilk olarak Sao Paulo’dan Amsterdam’a uçtuk. Burada pasaport kontrolü sırasında güvenlik görevlisi benimle oldukça iyi konuştu ve İtalya’da ne yapacağımı sordu. Ona voleybolcu olduğumu ve kulübüme gideceğimi söyledim. Ardından ise yanımdaki Gabriel’in kim olduğunu sordu. Gabriel’in benim erkek arkadaşım olduğunu söylediğimde ise ifadesi, bana tavrı ve hareketleri hemen değişti.”

Oyuncu, Gabriel ile istikrarlı birlikteliklerine yönelik belgeye sahip olduğunu ve erkek arkadaşının kendisine İtalya’da eşlik ederek orada çalışacağını bildirdi. Ardından başka bir güvenlik görevlisi çağırıldı ve bu görevli pasaport kontrolündeki sıranın yanından başka bir yere kadar eşlik etti.

“Bizi yaklaşık 5 saat kadar orada beklettiler ve herhangi bir açıklama yapmadılar. Ben de yanlarına gittim ve herhangi bir şekilde yardımcı olabilir miyiz diye sordum ve isterlerse kulübümün numarasını verebileceğimi söyledim. Beni dinlemek dahi istemediler.”

Douglas, 5 saat bekledikten sonra bir odaya götürüldüğünü ve burada mülakata alındığını söyledi. Ve bir kez daha Gabriel’in kim olduğunu sorguladılar. “Erkek arkadaşım olduğunu açıklamaya çalıştım ve bu terimi anlamakta zorlandılar. “Partner” teriminde ısrar ettiler ve Gabi’nin geçmesine izin vermeyi hiç istemediler.”

“Davranışlarında belli bir ortak yön fark etmeye başladım. 20 kişiyle daha aynı yerdeydik ve bunlardan 18’i siyah veya Latin kökenliydi – diğer ikisi ise ben ve Gabi. Bu insanlardan biri duruma çok kızmıştı. İçlerinden mavi gözlü sarışın kız önünde yürüdü, çığlık atmaya başladı ve beyaz olduğu için mi bize değil de ona hizmet ettiklerini sordu. Kız bile utandı, utandı…”

Rio2016 Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluk yaşayan oyuncuya göre, o ve erkek arkadaşı ancak havaalanı kapanırken serbest bırakıldı.

“Gerçekten bütün gün orada oturduk, oturduk, bekledik. Saat 23’e geldiğinde havaalanı çoktan kapanmıştı, artık Roma’ya uçuş yoktu ve bizi serbest bıraktılar. Havaalanında uyumak zorunda kaldık. Ertesi gün Roma’ya bir sonraki uçuş olan saat 7:00’ye kadar kelimenin tam anlamıyla yerde dümdüz yatmak zorunda kaldık.”

Douglas tüm durumdan pişmanlık duydu ve homofobiyle mücadeleye yardımcı olmak için konu hakkında konuşmaya karar verdiğini açıkladı.

“Kırılmış hissediyoruz, hiçbir şey yapamadık. Maalesef öyle oldu. Normal olduğunu düşünmedim. İnsanlar “Ah, ama Amsterdam çok özgürlükçüdür” diyecek. Ama işler böyle yürümüyor. Ne yaşadığımı biliyorum. Herkesin önünde bize nasıl davrandıklarını, nasıl baktıklarını biliyorum. Çok utanç vericiydi” dedi.

“Konuşmak ve bunun var olduğunu göstermek bizim için önemli. Sesimizi duyurmak ve bu tür durumları ifşa etmek bizim için önemli çünkü bunlar gerçek. İnsanlar bunu halının altına süpürmeye çalışıyor, bu çifte standartı fark eden daha fazla insan vardı. Berbattı. Umarım kimse bunu yaşamaz – ama ne yazık ki olacağını biliyorum. Ama buna karşı savaşmak zorundayız.”

Kaynak: correio24horas.com.br

Haberi Paylaş

Comments are closed.