Yıldızlarda hedef Almanya

Ankara’da yapılan Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonasına bir gün ara verildi. Bu aradan istifade eden takımlardan kimileri günü dinlenerek geçirirken, Yıldız Milli Takımımız’ın da aralarında bulunduğu takımlar hafif antrenmanlar yaptılar.

CEV delegasyonu ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdi.

Şampiyona ile ilgili bir değerlendirme yapan Yıldız Erkek Milli Takım Antrenörü Veljko Basic, Yunanistan galibiyetinin çok önemli olduğunu söyledi.

Basic alınan iki yenilgi nedeniyle morallerin bozulduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:
“Polonya maçından sonra ciddi anlamda konuşmalar yaptık, iyi hazırlandık ve sonunda Yunanistan’ı yenecek gücü yakaladık. Bu galibiyet turnuvanın bunda sonrası için, seyirci desteği için, oyuncularımın güvenlerinin geri gelmesi için çok önemliydi. Şu anda moralimiz çok iyi. Son 2 maçımızı kazanırsak, finladeki dört takım arasında olacağımızı söyleyebilirim.”

Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonasında mücadel eettiklerini ve oyuncuların bu nedenle tecrübesizlikten kaynaklanan heyecanlarının normal olduğuna dikkati çeken Basic, “Bu yaş grubu için çok normal şeyler oluyor. Yunanistan Polonya’yı 3-0 yendi, biz Polonya’ya 3-1 yenildik ve Yunanistan’ı 3-0 mağlup ettik. Böyle sonuçlar olabilir. Teknik ekiple birlikte düşüşe geçtiğimiz andaki önemli noktaları belirleyip, ona göre bir çalışma yaptık. Gördük ki, konsantrasyonumuz tam oldunda başarıyoruz. Yunanistan maçının üçüncü setinde 16-11 geride olmamıza rağmen skoru düşünmeden dikkatlerini oyuna vermelerini söyledim ve kazandık” dedi.

Balic, güçlü bir rakip olan Almanya’yı da yenmek istediklerini ve buna göre hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.