Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan açıklama

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Yönetim Kurulu ve diğer kurul ve komisyonlarına adaylık başvurularına ilişkin yapılan çeşitli spekülasyonların ardından Türkiye Voleybol Federasyonu açıklama yaptı.

TVF resmi internet sayfasından yapılan açıklama şöyle:

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Yönetim Kurulu ve diğer kurul ve komisyonlarına adaylık başvurumuza ilişkin çeşitli spekülasyonların yapıldığı görüldüğünden, aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu duyulmuştur.
 
1. Türkiye Voleybol Federasyonu, duygusal saiklerle değil, Türk Voleybolunun menfaatine olduğu şüphe götürmeyen mantıklı saiklerle hareket eden, tüm kararlarını mantık çerçevesinde verip tüm adımlarını kararlılıkla atan bir kurum olduğunu bugüne kadar binlerce vesile ile ispatlamıştır.
 
2. Türk Voleybolunun 2006 Şubat’ından bu yana aldığı yol bellidir ve bu yol, başka bir şey söylemeye gerek bırakmaksızın, Türkiye Voleybol Federasyonunu dünyanın en seçkin federasyonlarından biri durumuna taşıyan yoldur.
 
3. Bu sonuç, bugüne kadar tutulan tüm yolların doğru olduğunun da başlıbaşına göstergesidir.
 
4. Türkiye Voleybol Federasyonu, tüm adımlarını atarken olduğu gibi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu kurul ve komisyon üyeliklerine ülkeden aday önerirken de doğru bildiği yoldan gitmektedir.
 
Bu doğrultuda Federasyonumuz yalnızca;
 
Avrupa Voleybol Konfederasyonu kurul ve komisyonlarına Ülke Federasyonu olarak aday önerme süreci esnasında, önerilen adayın;
 
4.1. Uluslararası platformda Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türk Voleybolunu temsil gücü,
 
4.2. Türk Voleybolunun geneli ve geleceği adına yüksek verimle ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışabileceğinin tespit edilmiş olması,
 
4.3. Federasyonun almış olduğu kararların ruhu ve lafzına uygun duruş sergilemesi,
 
4.4. İletişim kanallarının, öncelikle temsil ettiği Türkiye Voleybol Federasyonuna tümüyle açık olması,
 
4.5. Türkiye Voleybol Federasyonuyla ihtilaf, çekişme, husumet içinde olmaması,
 
4.6. Aday gösterildiği kurul veya komisyondaki seçilme şansının yüksek olması
 
hususlarını dikkate almaktadır.
 
5. Türkiye Voleybol Federasyonunun Avrupa Voleybol Konfederasyonu kurul ve komisyonlarına önerdiği adaylar yukarıda sayılan kriterler paralelinde belirlenmiştir.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.