Hopa bayan maçlarıyla başladı

Türkiye Voleybol Federasyonu ve Hopa Belediyesi’nin Biocodex sponsorluğunda düzenlediği Biocodex Hopa Plaj Voleybolu Türkiye Kupası 3. Etap karşılaşmaları bugün yapılan bayan maçlarıyla başladı.

Şampiyonayı Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Kaymakam Abdullah Akdaş, eski milli voleybolculardan ve Milli Takım Kaptanı, Türkiye’ye plaj voleybolunu getiren 4 kişiden biri olan Kenan Bengü ile yine eski milli takım ve Galatasaray’ın önemli sporcularından Tamer Çamlıbel ile Türk Voleyboluna sporcu, antrenör ve yönetici olarak büyük hizmetler veren Ahmet Kavas da maçı izleyenler arasındaydı.
 
PLAJ VOLEYBOLUNA İLGİ BÜYÜK…
Hopalılar Plaj Voleyboluna büyük ilgi gösteriyorlar. Tribünleri dolduran genç yaşlı birçok Hopalı zevkle maçları izleyip güzel vakit geçiriyorlar. Sporcular da isimlerine yakışır şekilde plaj voleybolundan güzel örnekler veriyorlar. Seyirciler de bu güzel örnekleri hararetle alkışlıyorlar. Belediye Başkanı Tuna Kasımoğlu’nun destekleri ve Türk Voleybolu’nun önemli isimlerinden olup yıllarca plaj voleybolunun Hopa’da yapılmasını sağlayan, şampiyonanın koordinatörü İbrahim Dağıstanlı ve ekibinin büyük gayretleriyle Hopalılar zevkli ve heyecanlı saatler geçirmekteler.
 
ERKEKLER MAÇINDA NEFESLER TUTULDU…
Maçlara gelince erkekler ilk maçında nefesler tutuldu. Seyirciler heyecandan hop oturup hop kalktı. Geçen yılın şampiyonu Ali Peçen, yine geçen yılın ikincisi Can-İsmail çifti karşısına partner değiştirerek Soner Erdoğmuş ile çıktı. Maç büyük bir çekişme içerisinde geçti. Her iki takımda ilk sette birbirine üstünlük sağlayıp fark yapamadı. Beraberlikle ve bir sayılık farkla seti Ali- Soner çifti önde götürdüyse de, seti 25- 23 kazanan Can- İsmail çifti oldu.
 
Maçın ikinci setine ise Ali- Soner çifti iyi başladı. Zor da olsa seti 21- 16 alıp beraberliği sağladı. Maçın galibini belirleyecek ve 15 sayıda bitecek üçüncü set te ilk setin adeta bir kopyası oldu. Bu sette de beraberlikler sürdü. Ali Peçen- Soner çiftini hep sayı önde götürdüğü bu seti de 21- 19 ile alan Ali-Soner çifti maçı da 2- 1 kazanıp yoluna devam etti.
 
BAYANLARDA ESRA- NESLİHAN GALİP
Bayanların ilk maçında ise Esra- Neslihan çifti ile Merve – Rahime çifti karşı karşıya geldi. Plaj voleybolunun tecrübeli sporcuları Esra- Neslihan çifti maçın ilk setini 21- 10 alırken zorlanmadı. İkinci sette de üstün oyununu sürdüren Esra – Neslihan bu seti de 21- 9 alıp ilk maçlarından 2- 0 galip ayrıldı.
 
HATİCE- PINAR KOLAY KAZANDI…
Günün ikinci maçı ise Hatice- Pınar, Gizem- Seden arasında oynandı. Maça iyi başlayan Hatice-Pınar çifti ilk seti alırken zorlanmadı seti de 21- 10 kazanmasını bildi. İlk seti kaybeden Gizem-Seden çifti maçı kazanmak için bütün güçlerini ortaya koysa da, buna Hatice-Pınar izin vermedi. İkinci seti de 21- 9 kazanıp şampiyonaya galibiyet ile başladı.
 
BURCU- SEZİN TUR ATLADI
Şampiyonanın üçüncü karşılaşmasında Burcu- Sezin çifti ile Gizem Gülay çifti galibiyet için mücadele ettiler. Maçın ilk setinde üstün bir oyun ortaya koyan Burcu- Sezin seti 21- 13 aldı. İkinci sette çok iyi servis atıp, rakibin manşetini bozan, bloklarıyla da rakiplerine nefes aldırmayan Burcu –Sezin bu seti de 21- 2 gibi farklı skorla alıp sahadan 2- 0 galip ayrılmasını bildiler.
 
BURCU- ÖZGE FARK YAPTI…
Tuğba- Merve çifti ile Burcu –Özge arasında oynanan günün son bayan karşılaşmasında geçen yılın şampiyonları olan Burcu- Özge çifti maçı kazanırken zorlanmadılar. Yılların verdiği tecrübe ile sahada klaslarını gösteren Burcu- Özge çifti maçın ilk setini 21- 4 gibi farklı skorla aldı. İkinci sete de çok iyi başlayan Burcu- Özge çifti bu seti de yine 21- 2 gibi farklı skorla alıp maçı 2- 0 kazanarak bir üst tura yükseldi. Erkekler maçında alının toplu sonuçlar şöyle:
 
Soner- Ali/ Can- İsmail: 2- 1
Bilal- Sabit/ Gökhan- Murat: 2-0 Hükmen galip
Taha-Şafak/ Atakan- Gökhan: 2- 0
Emre-Ceyhun/ Barış-Murat: 2- 0
Şampiyonaya yarın yapılacak karşılaşmalarla devam edilecek.

Haberi Paylaş

Comments are closed.