Katar takımı İstanbul’da kampa girdi

Geçen sene Katar Voleybol Federasyonu ile çalışmaya başlayan antrenör Armando Cosentino 1996-1997-ve 1998 doğumlu 16 sporcu ile birlikte İstanbul Aydınoğlu Tesisleri’nde kampa girdi.
Organizasyonunu Caan Sporun gerçekleştirdiği gelişim kampında Katarlı sporcular Cosentino ile birlikte yoğun bir çalışma programı uygularken, İstanbul takımlarıyla da antrenman maçları yapıyor.

5-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen kamp kadrosunda 16 sporcunun yanı sıra doctor, menajer ve yardımcı antrenörlerden oluşan 5 kişilik bir teknik kadro da yer alıyor.
Kampta bulunan 16 sporcunun gelişi miçin Katar da başlayan ve İstanbul’da devam eden yoğun bir çalışma programını Katar Federasyonu’na sunduğunu ifade eden Cosentino ‘’İstanbul’da çok iyi organize olabileceğimi ve buradaki camianın desteği ile  antrenman maçları ve çalışma şartları yönünden sorun yaşamayacağımı biliyordum’’ dedi. Cosentino kamp çalışmalarının çok verimli geçtiğini de ifade ederek, ‘’Bu yaş grubu doğru bir motivasyon ve programlamla çok hızlı gelişebilen bir yapıya sahip ve son 35 günde ortalama 5-6 saatlik bir çalışma temposuyla çok mesafe katettiğimizi söyleyebilirim’’ diye konuştu.

İstanbul’un tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini de kamp programına dahil ettiğini belirten Cosentino konuşmasını şöyle tamamladı; ‘’Olayın sosyal boyutunun da önemli olduğunu düşündüğüm için İstanbul’un tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtıcı bir gezi programını da kampa dahil ettim. Genç oyuncunun seviye atlamasının sadece sahada değil onun tum hayatında olması gerektiğine inanan bir çalıştırıcı olarak kampın her yönüyle doyurucu, eğitici ve motive eden detaylar içermesine çalıştım. Bunu da en iyi kendi şehrimde yapabilirim elbette, onun içinde burdayım. Kamp süresince antrenman maçları oynayacağımız Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine, organizasyonu gerçekleştiren Caan Spor yetkililerine ve tüm voleybol camiasına teşekkür ederim.’’

 

Haberi Paylaş

Comments are closed.