Summer Cup’11’de şampiyon İsmail-Can ikilisi

Summer Cup Organizasyon ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Plaj Voleybolu Türkiye serisi Kalamış’ta yapılan final etabı ile sona erdi. Hopa’da şampiyon olan İsmail-Can çifti Kadıköy’de de kürsünün zirvesindeydi.

16 erkek takımının katıldığı Plaj Voleybolu Turnuvası’nda son gün çok çekişmeli maçlar oynandı. Erkekler yarı final maçında Can-İsmail çifti Emir-Hakan ikilisini 2-0 yenerek finale yükselirken, Ali Peçen-Soner çifti Sagıp-Hasan Yeşilbudak ikilisini 2-1 mağlup ederek finalde Can-İsmail ikilisinin rakibi oldu. Türkiye serisinin ikinci ayağı olan Hopa’da da karşı karşıya gelen bu iki takım Kalamış Kortlarını  dolduran taraftarlara zevkli bir maç izletti. İlk seti kaybeden İsmail ve Can ikinci ve üçüncü seti alarak bu sene ikinci kez şampiyon oldular.

Summer Cup Organizasyonun başlattığı uygulamaya göre Türkiye serisinin ikinci ayağı olan Hopa’da şampiyon olan Can-İsmail çifti Ali Peçen-Soner ikilisi ile oynadıkları şampiyonluk maçında sarı forma ile mücadele etti. İsmail ve Can bu şampiyonluk sonrasında bir sonraki sezon Summer Cup Organizasyon’un düzenleyeceği plaj voleybolu serisinde finale çıkarsa sarı forma ile yeniden şampiyon olmak ve sarı formayı elinde tutabilmek için ter dökecekler.

Maç sonrası basın mensupları ve oyuncular arasında yapılan anket sonunda en iyi defans yapan oyuncu Hasan Yeşilbudak, en iyi blok yapan oyuncu İsmail Dericioğlu olurken, turnuvanın son etabında en değerli oyuncu Can Ayvazoğlu seçildi.

BAYANLARDA 3 TAKIM KATILDI
Bayanlarda ise 8 takımın kayıt yaptırdığı turnuvaya son gün sadece 3 takım geldi. Çekilen kura sonunda Hatice-Pınar ikilisi bay geçip direk final oynama hakkı elde etti. Yapılan üçüncülük maçında Hande-Didem ikilisi Nurcan-Tuğçe çiftini 2-0 yenerek Hatice-Pınar çiftine rakip oldu. Final maçını kazanan Pınar-Hatice ikilisi hem Kalamış etabının şampiyonu olurken, hem de Türkiye serisini şampiyon olarak tamamladılar.
 
Erkeklerde Türkiye Şampiyonu üç etapta da ikinci olan Ali Peçen-Soner Erdoğmuş ikilisi oldu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.