Pişiren’den şampiyonluk sözü

Yeni sezon öncesi Çerkekzöyspor Bayan Voleybol Takımı’nın başına getirilen tecrübeli Antrenör Tayfun Pişiren yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulunurken, Çerkezköy’e verilmiş bir sözleri olduğunu ve yeni yönetimle birlikte bunu gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, çok iyi bir takım kurduklarını ve sezon sonunda özlenilen şampiyonluğa ulaşacaklarını dile getirdi. Pişiren ayrıca yeni oluşturulan kadrodaki oyuncularla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy Spor Kulübü Yönetimi’nin Voleybol Şubesiyle ilgili aldığı devam kararından sonra takımın başına getirilen tecrübeli Antrenör Tayfun Pişiren yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Çerkezköy’e verilmiş bir sözleri olduğunu ve yeni yönetimle birlikte bunu gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Pişiren,  bu yılki kadroyu tamamen kendisinin kurduğuna dikkat çekerek, takımın bu yıl birinci lige çıkacak kapasitede olduğunu dile getirdi. Öte yandan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı yeni sezon çalışmalarına dün sabah gerçekleştirdiği krosla başladı.

ÇERKEZKÖY’E VERİLMİŞ BİR SÖZÜMÜZ VAR
Takımın başına tekrar geçmesinde Kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz’ın ısrarlı tavrının ve “Şubeyi kapatmayalım, iyi bir takım kurup 1. Lig’e çıkalım” sözlerinin etkili olduğunu kaydeden Pişiren, transfer döneminde 5 yerden teklif aldığını ancak Çerkezköy’e verilmiş bir sözlerinin olduğunu hatırlatarak, “Yeni yönetimde de böyle bir arzu olduğunu gördük ve tereddüt etmedik” dedi ve geçen yıl yaşanan olumsuzluklardan sonra da Çerkezköy’ün takıma sahip çıkacağına inandıklarını belirtti. “Bu işin sadece birkaç kişiyle yürümesinin zor olduğunu da vurgulayan Pişiren, takımın üst seviyede bir ligde mücadele ettiğini, doğal olarak giderlerinin de fazla olduğunu dile getirdi.

ŞAMPİYONLUK İSTİYORSAK TAKIM İDDİALI OLMALI
Pişiren, bu yılki kadroyu tamamen kendisinin oluşturduğunu kaydederken, devam kararı alındıktan sonra bütçe baktıklarını belirterek, “Sponsor bulunmasını, bazı maçların naklen yayınlanmasını istiyorsak, az da paramız olsa iddialı bir takım kurmalıyız diye düşündük. Bu süreçte kariyeri çok yüksek oyunculardan bile olumsuz yaklaşım görmediğimizden elimizdeki bütçeyle şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduk” dedi ve şampiyonluğun hem kendinde hem de yönetimde tek hedef haline geldiğini ifade etti.
Açıklamasının devamında transferle ilgili olarak konuşan deneyimli antrenör, “Anlaştığımız oyunculardan biri ile 2 yıllık sözleşme yaptık çünkü 1. Lig’de yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi yerli oyuncu fiyatlarını inanılmaz yükseltti. Bunu düşünerek iki yıllık anlaşma imzaladık. Bu bizim 1. Lig’i ne kadar fazla istediğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu.

YENİ KURAL SEBEBİYLE BU YIL KALİTE DÜŞÜK OLACAK
Pişiren, ligde karşılaşacakları Çanakkale, Karşıyaka, Sarıyer gibi takımların çok önemli takımlar olduğuna dikkat çekerken, takımlardaki oyuncuların uzun yıllardır birlikte oynadıklarını, kendilerinin ise bunu telafi etmek için sezona erken başlayacaklarını belirterek, “Bizim de yer aldığımız A Grubu, B Grubu’na oranla çok daha zorlu bir grup. 7-8 takım 1. Lig için mücadele edecek. Ligin başlamasına 50 günden fazla bir süre var. Biz bu süreyi aradaki uyum sürecini atlatmak için kullanacağız. Sadece yabancılar takıma biraz geç katılacak. Önemli olan birlikte çalışmak ve birlikte oynamak” ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin 1. Lig’e çıkmak olduğunu her seferinde dile getireceklerini ifadeden Pişiren, bu yıl 1. Lig’deki yabancı sayısının düşürülmesi sebebiyle voleybol kalitesinin çok yüksek olmadığı bir ligde mücadele edeceklerini öne sürdü ve “İkinci ligdeki çok sayıda oyuncu bu yıl 1. Lig’de oynamayı tercih etti. Biz diğer güçlü takımlarla başa baş mücadele edecek bir takım oluşturduk. Söz verdiğimiz gibi şampiyon olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

OYUNCULARIN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ
Takıma güveninin tam olduğunun altını çizdikten sonra yeni transferle ilgili açıklamalarda bulunan Tayfun Pişiren oyuncularla ilgili olarak; “Tülin oynadığı pozisyon itibariyle Türkiye’nin en önemli oyuncularından biri. A Milli Takım formasını 50 kereden fazla giymiş bir oyuncu. Yetişmesinde önemli katkım olan Nihal yıllardır 1. Lig’de oynuyor. Beylikdüzü’nün 1.Lig’e çıktığı dönemde takımın pasörlüğünü yaptı. Deniz Aslan uzun yıllardır beraber çalışmak istediğim bir oyuncuydu. Gerek karakteri gerek oyuncu kimliği ile Çerkezköy çok önemli bir oyuncu kazandı.

Maral da çok büyük aşama kaydetmiş bir oyuncu. Duygu çok genç ve fiziksel yetenekleri müthiş bir oyuncu. Tirebolu’dan Mine yetenekleri geliştirildiği zaman o da kazanılmış bir oyuncu olacak. Yabancı oyuncuların ikisi de takıma yüzde yüz katkı sağlayacak isimler. Hatta birini 1. Lig’e çıktığımızda kadroda tutmak istiyoruz. Libero Filiz’in de kariyerinde Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Yalova gibi takımlar var. Ayrıca Genç Milli takımın değişmez oyuncularından biriydi” diye konuştu.

Çerkezköytv


Haberi Paylaş

Comments are closed.