FIVB Uluslararası Antrenör Eğitmeni ve Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımları Teknik Direktörü Japon Hoca Tatsuya Adachi, Avrasya Voleybol Antrenörleri Derneği’nin organize ettiği seminerde, Türk Voleybolunun da kısa bir analizini yaptı.
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen seminere yaklaşık 50 antrenör katıldı.
Seminerde Dünya ve Japonya’daki voleybol sistemlerinin yanı sıra Türk Voleyboluna da değinen Japon Hoca; Türk voleybolu fizik ve psikolojik olarak çok yeterli derken, sporcuların özellikle teknik eksikliklerine dikkat çekti ve bu teknik eksikliklerin üst düzey taktikleri uygulama zaafına yol açtığına vurgu yaptı.
Seminerde Japon Hocaya FIVB Uluslararası Antrenör Eğitmeni ve Avrasya Antrenörleri Derneği Başkanı Nejat Sancak tercümeleriyle yardımcı oldu.
Nejat Sancak; Avrasya Antrenörleri Derneği’nin eğitim çalışmalarının 2010 yılında da artarak ve daha organize şekilde gelişeceğini, yeni bir dernek olmalarına rağmen üye sayılarının hızla artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.


Comments are closed.