2025 FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası son 16 turunda Almanya’yı 3-0’lık skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran İtalya’da başantrenör Julio Velasco ve oyuncular Stella Nervini ile Sarah Fahr maç sonu değerlendirmelerde bulundu.
Julio Velasco: “Antrenman ile dinlenmeyi iyi dengelemek çok önemli olacak”
“Dürüst olmam gerekirse bu tür bir maçı beklemiyordum çünkü normalde onlar çok iyi manşet alır ve etkili bir hızlı hücum oynarlar. Ama bu akşam daha kötü manşet aldılar ve daha çok köşelerden oynadılar; belki biraz bizim iyi servis atmamızdan, biraz da onların hatalarından. Beklediğimden daha kolay bir maç oldu. Bunu cebimize koyuyoruz ve bir sonraki tura bakıyoruz; enerjimizi iyi ayarlamamız gerektiğini bilerek ve bu uzun turnuvanın yarattığı çoğu zaman bilinçdışı olan stresten gelen kaygıyı bir kenara bırakarak, sakin bir şekilde… Bu aşamada antrenman ile dinlenmeyi iyi dengelemek çok önemli olacak çünkü artık Dünya Şampiyonası’nın final etabına giriyoruz. Şimdi çeyrek finalde kiminle karşılaşacağımızı göreceğiz ve sonraki maça hazırlanmaya başlayacağız.”
Stella Nervini: “Takıma katkı sağladığım için çok mutluyum”
“Maça çok enerjik başladılar ama yavaş yavaş üstünlüğü ele geçirdik. Üçüncü sette neredeyse hiç oynayamadılar ve bunun bizim güçlü bir mesajımız olduğunu düşünüyorum çünkü bazı zor anlar yaşasak bile her zaman oyunun içindeyiz. Kendi açımdan maç sırasında bir düşüş yaşadım ama Julio bana sakin olmamı söyledi çünkü aslında iyi bir maç çıkarıyordum. Sahaya döndüğümde ise rahatlığım sayesinde yeniden oynamaya başladım ve takım arkadaşlarımın desteğiyle üretken oldum. Bu akşam da takıma katkı sağladığım için çok mutluyum.”
Sarah Fahr: “Bu akşam çeyrek finaldeki rakiplerimizi öğreneceğiz”
“Bence bu yaz şu ana kadar güzel bir şey başardık, olmak istediğimiz yerdeyiz. Çok güçlü bir rakibi mağlup ettik. Aklımızda 3-2’lik çok çekişmeli bir maç vardı ama öyle olmadı çünkü kazandık ve domine ettik. Bu çok iyi. Şimdi sıradaki tura odaklanmaya başlıyoruz; adım adım, öncelikle kendimize odaklanarak, doğru şekilde dinlenip antrenman yaparak. Bu akşam çeyrek finaldeki rakiplerimizi öğreneceğiz ve ardından bu yeni önemli maç için çalışmaya başlayacağız.”




