Arkas Avrupa’ya Isku maçıyla başlayacak

Avrupa Çalenç Kupası’nda geçen sezon zafere ulaşan ve voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olan Arkasspor, bu yılki Avrupa mücadelesine Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Isku maçıyla başlayacak.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası birinci tur ilk maçında, Finlandiya’nın Tampere kentinde oynanacak Isku-Arkasspor maçı TSİ 18.30’da başlayacak. Polonya’dan Marek Lagierski ve Çek Cumhuriyeti’nden Vlastimil Kovar’ın yöneteceği müsabakanın rövanşı, 10 Aralık Perşembe günü İzmir’de oynanacak.

Bu turu geçecek takım, bir üst turda, İspanya’nın Portol Palma takımı ile Hırvatistan’ın MOK Zagreb takımlarının galibiyle karşı karşıya gelecek.

ARKASSPOR
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nde bir mağlubiyeti bulunan tek takım olan Arkasspor, 8 hafta sonunda topladığı 19 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Teledünya Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye elenen mavi-beyazlı ekipte, takım kaptanı Gökhan Öner, yaşadığı sakatlığın ardından son maçlarda görev yapmaya başladı.

Geçen sezonki kadrosundan yabancı oyuncular Piotr Gruszka ve Pedro Suela ile yollarını ayıran Arkasspor’da, Porto Rikolu Soto, ailevi sorunları nedeniyle henüz takıma katılmadı. İzmir temsilcisi bu sene iki yabancısı Duerden ve De Le Fuente ile yoluna devam ediyor.

Geçen sezon İzmir’de oynanan dörtlü final maçları sonucunda Çalenç Kupası’nı müzesine götüren Arkasspor, şu ana kadar Avupa kupalarında oynadığı 21 maçta 13 galibiyet ve 8 mağlubiyet aldı. -RAKİP FİNLANDİYA TEMSİLCİSİ ISKU- Finlandiya Ligi’nde 9. maçını bugün oynayacak Arkasspor’un rakibi Isku, ligde bugüne kadar oynadığı 8 maçta aldığı 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 5. sırada bulunuyor. 2006-2007’da Top Teams Kupası’nda Makedonya’dan Rabotnicki Fersped Skopje’ye, 2007-2008’de Çalenç Kupası 3. turunda Finlandiya’dan Perungen Pojat Rovaniemi’ye ve geçtiğimiz sezon da aynı kupanın 2. turunda Çek Cumhuriyeti’nden DHL Ostrava’ya elenen Finlandiya ekibinin kadrosunda yabancı oyuncu bulunmuyor.

“TURU GEÇMEK İSTİYORUZ”
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası birinci tur ilk maçında çarşamba günü deplasmanda Isku takımıyla karşılaşacak Arkasspor’da basın sözcüsü Uğur Özden, ’’Bir üst tura çıkmak istiyoruz’’ dedi.

Özden, yaptığı açıklamada, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne mağlup olduktan sonra dün SGK’yı İzmir’de mağlup ettiklerini belirterek, artık Çarşamba günü Finlandiya’nın Isku takımıyla oynayacakları maçı düşündüklerini söyledi.

Bu karşılaşma için yarın Finlandiya’ya gideceklerini kaydeden Özden, ’’Öncelikli hedefimiz Finlandiya’dan tur için avantajlı bir skor elde etmek. Avantajlı sonuçla İzmir’e döndükten sonra bir üst tura çıkmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Özden, ailevi sorunlar yüzünden henüz İzmir’e gelmeyen Porto Rikolu Hector Soto’nun durumu hakkında da, ’’Anladığımız kadarıyla Soto, ailevi nedenlerden dolayı Türkiye’ye gelemeyecek. O yüzden Soto’nun yerine yeni bir yabancı oyuncu arayışına gireceğiz’’ dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.