Bulgaristan’ın yeni koçu Abbondanza oldu

Bulgaristan Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında, Bulgaristan Kadın Milli Takımının yeni başantrenörünün belirlenmesine karar verildi.

Yeni başantrenör olarak Türkiye’de Fenerbahçe Medicana’yı da çalıştıran İtalyan koç Marcello Abbondanza seçildi. Abbondanza, yarışa son anda dahil olmasına rağmen eski milli takım antrenörü Ivan Petkov ve Levski Sofya teknik direktörü Radoslav Arsov’un adaylıklarını geride bıraktı.

Geçtiğimiz hafta üç adayla yapılan görüşmelerin ardından, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri Abbondanza’nın atanmasını 10 “evet” oyu ile onayladı. Ivan Petkov 5, Radoslav Arsov ise 1 oy aldı.

İtalyan antrenör, iki yıllık bir sözleşme ile takımın başına geçecek; sözleşmede bir yıl uzatma opsiyonu da bulunuyor. Kendisine konulan asgari hedefler ise takımın Milletler Ligi (VNL)’ndeki yerini koruması ve Avrupa Şampiyonası’nda ilk on içinde yer alması.

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir