Eczacıbaşı Zentiva, İstanbul’a avantajla dönüyor

Avrupa Konfederasyon Kupası’nda mücadele eden Eczacıbaşı Zentiva A Bayan Voleybol Takımı, ikinci tur ilk maçında Azerrail Bakü’yü 3-2 yendi. Olivier Guillet (Fransa) ve Marcin Herbik (Polonya) hakem ikilisinin yönettiği maç 115 dakika sürdü.

Eczacıbaşı Zentiva, CEV Kupası ikinci turunda Bakü’den galibiyetle dönerek önemli avantaj yakaladı. Maçın ilk setinde her iki teknik molayı önde geçtikten sonra 21-21’de beraberliği yakalayan Bakü takımı, seyircisinin de desteğiyle seti 25-23 kazandı. İkinci sette Eczacıbaşı Teknik Direktörü Beppe, Neriman’ın sakatlığı nedeniyle oyuna ilk altıda şans verdiği Seray’ın yerine Büşra’yı oyuna aldı. İlk teknik molayı 8-7 önde geçen takımımız ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. 21-20 öne geçmesine rağmen setin sonunu getiremeyerek bu seti de 25-23 verdi. Üçüncü sette Azerrail her iki teknik molayı 8-5 ve 16-11 önde geçmesine rağmen Eczacıbaşı Zentiva toparlandı ve seti 25-21 kazandı. Üçüncü seti almanın verdiği güvenle dördüncü sete iyi konsantre olarak başlayan Eczacıbaşı Zentiva seti baştan sona önde götürdü ve 25-10 alarak, maçı tie-break setine taşıdı.
Yoğun seyirci baskısı altında geçen tie-break setinde iki defa maç sayısı atan Azerrail’in ataklarını geri çeviren Eczacıbaşı Zentiva, seti 17-15 maçı da 3-2 kazanarak çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. 

Yoğun seyirci baskısı altında geçen tie-break setinde iki defa maç sayısı atan Azerrail’in ataklarını geri çeviren Eczacıbaşı Zentiva, seti 17-15 maçı da 3-2 kazanarak çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. 

Eczacıbaşı Zentiva’da Mirka Francia 30 sayı toplayarak maçın en skorer ismi olurken, Azerrail takımından Rahimova 22 sayıyla onu izledi. 

Eczacıbaşı Zentiva, CEV Kupası’nda tur atlamak için, Azerrail Bakü Takımı’yla 13 Ocak Çarşamba günü, saat 17.00’de, Eczacıbaşı Spor Salonu’nda ikinci kez karşılaşacak.

Salon : Serhatçı Spor Salonu – Bakü, Azerbaycan (Sarhadchi Sport Olympic Center Bakü)

Hakemler : Olivier Guillet (Fransa), Marcin Herbik (Polonya)

Azerrail Bakü : Gasimova, Phillips, Karimova, Rahimova, Marina Tumas, Thomas, Korotenko (Libero), (Zamanova, Karimova, Nisa Kuliyeva)

Eczacıbaşı Zentiva : Natalia, Gökçen, Seray, Mirka, Maria, Maja, Gülden (Libero), (Sevinç, Neşve, Büşra)

Setler : (25-23, 25-23, 21-25, 10-25, 15-17)

Süre : 115 dakika

Avrupa CEV Kupası statüsüne göre; maçlar deplasmanlı sistemle, eleminasyon sistemine göre oynanıyor. Bu kupada mücadele eden 32 takım, sırasıyla 16 takımlı, sekiz takımlı final (ikinci tur), dört takımlı final (çeyrek final) için mücadele verecek. CEV Cup’da; maç sonucunda eşitlik durumunda (3-0/0-3; 3-1/1-3; 3-2/2-3) altın set (15 sayı üzerinden) oynanacak.

Son dörde kalan takımlar dörtlü final öncesi çekilecek kur’a’ya göre; yarı final ve final maçlarını, tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapacak. Dörtlü final maçları, belirlenecek bir takımın ev sahipliğinde 20-21 Mart 2010’da oynanacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.