Geçen sezonun Türkiye Kupası sahibi Eczacıbaşı Zentiva A Bayan Voleybol Takımı, Türkiye Kupası çeyrek final kurasında eşleştiği MKE Ankaragücü’nü 3-0 yenerek, yarı final için önemli avantaj elde etti.
2009’da güçlü rakiplerini eleyerek, Türkiye Kupası’nın altıncı kez sahibi olan Eczacıbaşı Zentiva, bu sezon da Türkiye Kupası’nı elde etmeyi hedefliyor.
Eczacıbaşı Zentiva 3 MKE Ankaragücü 0
Salon: Eczacıbaşı
Hakemler: Ersin Altıparmak, Esat Danzili
Eczacıbaşı Zentiva: Gökçen, Neriman, Mirka, Maria, Maja, Natalia, Gülden (Libero), Büşra, Neşve
MKE Ankaragücü: Pelin, Alena, Sinem, Antonina, Mariana, Nilay*, Funda (Libero), Eda, Banu
Sonuç: 25-17, 25-20, 25-17
Süre: 69 dakika (22, 25, 22)
Teledünya Türkiye Kupası statüsüne göre; çeyrek finalde kurayla eşleşen sekiz takım, deplasmanlı sistemle, iki maç yapacak. Üstünlük sağlayan takımlar yarı finale yükselecek. Galibiyetlerin eşitliğinde set averajına bakılacak ve üstün olan tur atlayacak. Eşitlik devam ediyorsa, aynı gün, aynı yerde, maçtan beş dakika sonra 15 sayılık altın set oynanacak. Seti alan takım tur atlayacak.


Comments are closed.