Guidetti, Kanada serüvenine kazanarak başladı

2025 Voleybol Milletler Ligi’nde ilk hafta karşılaşmaları devam ediyor.

Ottawa TD Place’te oynanan mücadelede ev sahibi Kanada ile Bulgaristan kozlarını paylaştı.

Beş setlik mücadelenin kazananı 3-2’lik skorla Kanada oldu. Bulgaristan’ın 2-0 geriden gelip skoru 2-2’de eşitlediği maçta Kanada, özellikle karar setinde rakibine etkili servislerle büyük üstünlük kurarak sonuca gitti.

Mücadelenin setleri 18-25, 12-25, 25-23, 25-19 ve 4-15 sonuçlandı.

Ülkemizde 17 sezondur VakıfBank’ı çalıştıran Giovanni Guidetti; Almanya, Hollanda, Türkiye ve Sırbistan’ın koçu olarak yer aldığı uluslararası organizasyonların ardından bu kez Kanada Milli Takımının başantrenörü olarak çıktığı ilk resmi maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bulgaristan’da Kaptan Elitsa Atanasijevic 13 sayıyla takımının en skoreri olurken karşılaşmayı Aleksandra Milanova ve Nasya Dimitrova 12’şer, Hristina Vuchkova 11 sayıyla tamamladı.

İstatistik antrenörlüğünü Fatih Yağcı’nın üstlendiği Kanada’da Kiera Van Ryk 25 sayıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Hilary Johnson 18, Emily Maglio 14 sayıyla skora katkı verdi.

Maçın tüm istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir