Beşiktaş alt yapısında yetişen başarılı pasör Orçun Ergün’le Başkent serüveni sonrasında Gaziantep yolculuğu öncesinde gerçekleştirdiğimiz röportaj sizlerle.
Tuttuğun takımın formasını giymek bambaşka bir duygu. Hayallerim, umutlarım ve sonrası, beni büyütüp tecrübeli biri yaptı
–Orçun Ergün kimdir, voleybola başlamaya nasıl karar verdi?
Ailedeki tek sporcuyum. Okuldaki beden eğitimi öğretmenim aracılığı ile boyumun uzun olması ve şanslı biri olmam sonucu fark edilip okul takımına seçildim, ardından antrenmanları izlemeye gelen Beşiktaş altyapı antrenörleri tarafından kulübe kazandırılmam sonucu voleybola başladım. Tabi daha öncesinde futbolda kalecilik görevi verilmesi de voleybolu seçmemdeki en büyük etkendi:)
–Ziraat Bankası transfer sürecin nasıl gelişti?
Beşiktaşta geçen güzel bir sezon. Alt yapıda birlikte yetiştiğim arkadaşlarım ile Beşiktaş gibi büyük bir camiayı 2. Lig’den, 1. Lig’e çıkarmayı başardık. Yaz sürecinde Ziraat Bankası ve Beşiktaş Voleybol yöneticileri arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması ile transferim gerçekleşti.
–Nağmalup şampiyon olmuş takım olan Beşiktaş, lige çıktığı sezon şubesini kapattı. Bu konuda ne düşünüyorsun?
Öncelikle çok üzücü olduğunu belirtmek istiyorum. Camiada çeşitli söylentiler duyuyorduk fakat inanmak istemiyorduk. Takımın 2 pasörünün birden Ziraat Bankası takımına transfer olayı bu söylentileri doğrular nitelikteydi. Çok iyi ve başarılı bir ekip olmanın yanı sıra genç ve voleybola, oynamaya aç bir ekiptik. Birkaç yabancı takviyesi ile 1. Lig’in iddialı kadrosuna sahip bir takım olabilirdik.
–Çift lisans olayına nasıl bakıyorsun, genç oyuncular için faydalı olduğunu düşünüyor musun?
Bunu kullanan biri olarak kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Genç oyunculara oynama imkanı sağlıyor bu sayede. Bu yüzden mantıklı buluyorum. Çünkü maç tecrübesi antrenman tecrübesinden daha önemli.
–Kendini geliştirmek ve oynamak istediğin için mi bu transfer gerçekleşti? Yedek kalmak öncelikle tüm oyuncular için bir problem. Ziraat Bankası’na kesin oynayacağım düşüncesi ile gitmedim tabii ki ama oynama şansımın Beşiktaşa göre daha fazla olduğunu biliyordum.
–Saha dışında Orçun neler yapar, nasıl biridir?
İstanbul ve Ankara’da çok farklı iki Orçun var. Denizi çok sevdiğim için İstanbul’daki vaktimin çoğunluğunu deniz kenarında geçiriyorum. Ankara da böyle bir imkanım olmadığı için daha çok alışveriş merkezleri ve sinemada geçiriyorum. Tabi bir de playstation ile vakit geçiriyorum:)
–Bayanlarda altyapı çok hızlı gelişiyor bu durumun erkekler içinde geliştiğini düşünüyor musun?
Erkek voleybolu ve bayan voleybolu arasında çok büyük fark var. Bayan oyuncularda genç yaşta sahada forma şansı bulmak erkeklere oranla daha kolay. Erkek voleybolu biraz daha sert olduğu için bayanlara oranla forma bulma şansı ve yaşı biraz daha zor. Şu etkeni de göz önünde bulundurmak gerekiyor, Ülkemizin voleybola bakış açısından kaynaklı olarak bayan voleybolu bir adım daha önde.
–Oynadığın süreç içerisinde seni en çok etkileyen maç hangisiydi. Ya da sayı? Beşiktaş alt yapıda genç takım son senemde takım kaptanıydım, Finaller Denizli’deydi. Yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşmiştik. Bu tür maçlar spor kulüpleri branşlarında derbi niteliğinde olduğu için büyük önem taşır. Kağıt üzerinde Fenerbahçe biraz daha iyi görünüyordu. Fenerbahçe ile oynadığımız iki maçı da kaybetmiş olarak çıkmıştık bu maça. Yarı finalde 3-2 yenerek finale çıkmayı hak eden taraf olmuştuk. O maçı ve maç sonrasındaki takım otobüsünün içindeki sevinç coşkusunu hiçbir zaman unutamam. Yine Beşiktaş forması ile lige çıkmayı garantilediğimiz Konya’daki turnuva ve son olarak Ziraat Bankası forması ile 7 maçta da mağlup olmuşken 1. Lig’deki ilk maçıma çıkıp iyi bir performans sergilemiştim. 8. maçta takım olarak ilk galibiyetimizi aldığımız maçta oynamış olmam benim için unutulmaz bir andı.
– Gaziantep Şahinbey Belediyesi transfer sürecini nasıl değerlendiriyorsun? Gaziantep çok güzel bir şehir. Bu sene büyük bir atılım yapıp 1 lig oyuncuları ile yollarına devam etme kararı aldılar ve bu yolda başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Ankara’daki bir maça çıkma şansım oldu. Yönetici, teknik kadro ve oyuncular ile tanışma fırsatım oldu. Takım içinde çok sıcak bir ortam var. Her şeyi ile çok ilgililer hepsi. Bu tip takımların hak ettiği yerin 1. Lig olduğunu düşünüyorum. Bu hedefe ulaşmak için ben ve yeni takım arkadaşlarım elimizden geleni yapacağız.
–Eski takımlarını bir kelime ile özetler misin?
Beşiktaş; Hayallerim!
Ziraat Bankası; Tecrübe-büyümek
Gaziantep Şahinbey Belediyesi; Henüz yaşamadığım için bilmiyorum:) Ama benim açımdan büyük bir tecrübe olacağını düşünüyorum.
–Spor kulübü ve müessese diye tabir edilen takımlarda oynamak arasında nasıl bir fark vardır?
İkisi arasında ciddi fark var. Beşiktaş Türkiyeye mal olmuş ve insanlarımız tarafından 3 büyükler diye tabir edilen kulüplerin başında gelmekte. Bu sadece voleybol değil onun dışında bir sürü branşa sahip. Ziraat Bankası ise bir banka takımı ve tek branşa sahip. Baktığınız zaman Ziraat Bankası voleybol şubesinde Beşiktaşa oranla daha büyük yatırımlar yapan daha büyük hedeflere oynayan takım. Ama size sorulduğunda hangi takımda oynuyorsunuz denildiğinde Beşiktaş cevabını verdiğinizde herkesten daha olumlu tepki alıyorsunuz. Çünkü voleybolu takip etmeyen kişinin Ziraat Bankası’nın voleybol takımı olduğundan haberi yok. Ülkemizin büyük bir çoğunluğunun futbolu takip ettiğini düşünürsek Beşiktaşı bilmeleri çok sürpriz olmuyor.
–Ve son olarak neler söylemek istersin;
Beşiktaşlı biri olarak tuttuğun takımın formasını giymek çok güzel bir duyguydu benim için. Sonu buruk bitse de güzel bir tecrübeydi
İleride ne olur bilmiyorum ama umarım bu burukluk düzelir. Ziraat Bankası 1. Ligdeki ilk tecrübemdi ve ilk senemde güzel bir sezondu. Bu sezonun ilk yarısında güzel bir başarı görüntüsü sergiledik. 2. yarısında ise Gaziantep Şahinbey Belediyesi forması için ter dökeceğim. İyi bir performans sergileyip Gaziantep Şahinbey Belediyesini 1. Lige çıkarmak için mücadele edeceğiz. Alınan sonuçlarla önümüzdeki sezonu bekleyeceğiz. Ligin 2. sezonu için Ziraat Bankası takım arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Comments are closed.