Bir cümleyle
– Geçen sene de galibiyetle başlamıştık, bu sene de açılış kolay oldu. Tek fark, geçen sene Cezayir gibi genç milli takım seviyesinde bir rakip varken bu seneki rakip Japonya idi.
– Japonyaya geçen sene yenilmiştik, hem de Neslihan Demir ve Naz Akyollu kadro ile. Bu sene onlar yokken set dahi vermedik.
– Japonya geçen seneye göre kısalmış ve yaşlanmış. Baş antrenör Masayoshi Manabe bunu dert etmiyor, geçen sene tecrübeli oyuncuları dinlendirdiğini söylüyor.
– Boy ortalaması 1,72 olan bir takıma karşı ortalaması 1.86lık bir takım olarak tek yapmamız gereken, topu 81 metrekareye atıp blok kollamaktı. (Maçın genelinde 13 blok sayısı ürettik) Onu yaptığımızda kazandık, yapmamakta inat edince ecel terleri döktük.
– Yan yana gelen 1.76lık Mai Yamaguchi ile 1.59luk Hitomi Nakamichinin 1.88lik Neriman Özsoya blok yapması pek normal bir olay değildi. O an oyunculara zaman zaman ders oldu da yüksek toplarla Japon bloklarını ekarte etmeyi başardık.
– Massimo Barbolini ABD karşısında bu taktiğin tutmayacağını, zira yarınki rakibimizin blokta bu kadar kısa kalmayacağının farkında. Asıl mesele, çözümü 24 saatten az zamanda üretmek.
– Miyu Nagaoka, smaçör görünümlü pasör çaprazı oynayan tekniği yüksek bir solak. Geçen sene yedek iken bu sene takımın kurtarıcısı oldu. Transferde Uzakdoğu düşünenlere tavsiyemdir.
– Geçen seneki gibi zayıf rakiplerle 20 maç oynamaktansa bu seneki gibi güçlü rakiplerle 9 maç oynamak bizi daha üst seviye bir takım yapar. Kedi olalı ilk kez bir fare tutan Tüccar FIVBye teşekkürler.
– TVF bizi bu organizasyona davet etmiş, uçağımızı otelimizi ayarlamış, akreditasyonumuzu yapmış diye düşünürken az kalsın salona giremeyecektik! Meğer bu yapılanları kapıda akreditasyon kartı dağıtan gençlere söylemeyi unutmuşlar! Onlar da sarı basın kartı olmayanı içeri almıyorlar! Zaten Dünyada voleybolu takip eden ne kadar emekçi varsa hepsinin sarı basın kartı var!! Hele Türkiyede, basın kartı olmayanı biletli seyirci olarak dahi almazlar salona!!! Basının ilgisi o kadar yoğun yani!!!
– Turnuvanın istatistikçisi ilginç. ABD-Rusya maçının istatistiklerine bakarak ABD liberosu Kayla Banwarthün 3 BLOK SAYISI ürettiğini belirtiyorum. Sistemde bir yanlış olmuştur, düzeltiriz diyor!! İyi de bunlar FIVBye gönderildi arkadaş, daha neresini düzelteceksin. İyi ki FIVB resmi sitesinde Datavolley çıktılarını yayımlamıyor da görenlere rezil olmuyoruz. (Meraklısı için FIVB VIS uyguluyor)
– Düzeltilen istatistik bir sonraki maçta daha ilginç bir hal alıyor. Zira milli takımımızın liberosu Gizem Karadayı hücum yapmış, rakip libero Sayaka Tsutsuide onu bloklayıp takımı adına sayı üretmiş!!!
– Dört numaralı çizgi hakemi kardeşimize de ikinci sette skor 12:4 iken yarım metre içeriye -hem de elden- düşen top için neden aut kaldırdığını bir kez daha düşünmesini tavsiye ederim. Ucuz milliyetçilik kimseyi kahraman yapmaz, aksine hakemliğinin tartışılmasına yol açar.
Voleybol dolu günler dileğiyle,
Kayhan Kösem
kkayhan@hotmail.com
Comments are closed.