Köy çocuklarının voleybolcu olması için yollarda

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 fakülte mezunu antrenör Nevin Özkaranfil, haftada iki gün 100 kilometre yol giderek köyden ilçe merkezine gelemeyen 10 kıza yerinde voleybol eğitimi veriyor.

Voleybol Bayanlar 2. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Marmaris Akademi Gençlik Spor, altyapı çalışmaları kapsamında, ilçeye 50 kilometre uzakta Söğüt köyündeki 10 kız öğrenciye de yerinde eğitim verilmesi için kulübün altyapı koordinatörü olan antrenör Nevin Özkaranfil’e teklif götürdü.

Tereddütsüz görevi kabul eden Özkaranfil, haftanın iki günü gittiği Söğüt köyündeki kızları da programa dahil etti.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümlerinden mezun olan Özkaranfil, Karşıyaka Belediye Voleybol Altyapı, Gelişim Koleji, Mavişehirspor ve İzmirspor kulüplerinde oyunculuk ve antrenörlük kariyerinin ardından voleyboldaki deneyimini köydeki çocuklara aktarıyor.

13 altyapı, 3 yıldızlar, 3 gençler, 3 yaş grupları, 4 midi voleybol olmak üzere 26 grupta 120’si lisanslı olmak üzere 250 voleybolcu kız sporcusu olan kulübün, başkanı, idarecileri, teknik direktörü ve antrenörlerinin büyük bir kısmı kadınlardan oluşuyor.

Özkaranfil: “Çocuklarımız çok hevesli”
Kulübün sözcüsü de olan Nevin Özkaranfil, yaptığı açıklamada, velilerin ve köy okulunun talebini memnuniyetle kabul ettiklerini belirtti.

İki çocuk annesi 45 yaşındaki Özkaranfil, “Bu 10 öğrencimizle hiç eksiltmeden 5 aydır devam ediyoruz. Çocuklarımız çok hevesliler, çok keyifliler; onların bu enerjisi devam ettiği sürece buraya gelmeye devam edeceğiz. Çocuklar bu iş için gönüllüler. Onlar gelemeyince bizim imkanımız var, zaman sorunumuz yok. Onlara yararlı olmak bizi mutlu ediyor. Sevdiğim bir işi yapıyorum. Çocuklar ve voleybol bir arada olunca yapamayacağımız bir iş yok.” diye konuştu.

Özkaranfil, 6 yılı İzmir’de olmak üzere 8 yıldır antrenörlük yaptığını aktarırken öncelikli hedeflerinin köydeki çocuklara voleybolu sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Köydeki çocukların gelecekte büyük voleybolcular olmasını hedeflediklerini vurgulayan Özkaranfil, “10 çocuğa eğitim veriyoruz. Bunların 4’ü, 5’i, gerçekten yetenekli çıktı. Biraz daha voleybolun teknik kısmı ile ilgili antrenman yaptırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Antrenör Özkaranfil, voleybolcularının tamamının Marmaris’te yaşadığını ve kızlardan oluştuğunu, en üst lig takımlarına ve milli takıma oyuncu göndermeyi amaçladıklarını belirtti.

Selçuk: “Çocuklarımız gidemeyince onlar geldi”
Sögüt’te yaşayan Bayram Selçuk, köylerinden voleybol okuluna gidemeyen çocuklar için malzemeleriyle birlikte bir antrenörün gelmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Kulüp antrenörünün aylardır özverili bir şekilde köylerine geldiğini ifade eden Selçuk, “Sağ olsun hocamız, dağ yolundan 50 kilometre geliyor, 50 kilometre gidiyor, herkesin yapabileceği bir şey değil. Bu sadece özveriyle yapılır. Maddi hiç kazançları yok. Buradan bir iki öğrenci çıkarabilmek için ekstradan emek veriyor.” diye konuştu.

Gelen antrenörlerin de çocuklardaki heyecanı gördükçe mutlu olduklarına dikkati çeken Selçuk, şunları söyledi:

“Çocuklarımız çok mutlu, inanılmaz bir değişim oldu. Köylü olmak çok güzel bir şey ama bunun altına sığınmamak lazım sosyalleşmek için. Bu, çocuklar için bir şans. Artık onlar çalışıp başaracaklar.”

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise il genelinde 400’e yakın spor kulübü olduğunu belirtti. Öçalmaz, “Bunların içinde en özel kulüp, kız öğrenci ağırlıklı olmasından dolayı Marmaris Akademi Gençlik Spor Kulübü’müz.” ifadesini kullandı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.