Nejdet Korkmaz’a hain saldırı

Bahçelievler’deki Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu Beden Eğitim öğretmeni Nejdet Korkmaz, kot pantolonuyla derse girmesine izin vermeyerek üzerini değiştirmesi için evine gönderdiği 8’nci sınıf öğrencisi N.U.’nun dayısı tarafından muştalı saldırıya uğradı. Yüzünden yaralanan Korkmaz, hastaneye kaldırılırken saldırıyı gerçekleştiren dayı gözaltına alındı. Korkmaz’ın meslektaşları dün okul önünde öğretmene şiddeti protesto etti.

Zafer Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu’nda önceki sabah derse giren okulun beden eğitimi öğretmeni Necdet Korkmaz, kot pantolon ile gelen öğrencisi N.U.’ya, kıyafetinin uygun olmadığını belirterek, derse giremeyeceğini söyledi. Öğretmen öğrencisini, eve gidip üzerini değiştirmesi için uyardı. Eve giden öğrenci de babası Fuat. U. ve dayısı Erdem U.’ya öğretmeni etti. Baba ile dayı okula gelerek, Korkmaz ile görüşmek istedi. Çıkan tartışmada dayı Erdem F. elindeki muştayla Necdet Kormaz’a saldırdı. Korkmaz aldığı darbeler üzerine yere yığılırken odası kan gölüne döndü. Dayı Erdem F. kaçtı. Polis kaçan dayıyı kısa sürede yakaladı. Arkadaşları tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen ve muşta darbeleri yüzünden ağır yaralanan Korkmaz, tedavi altına alındı. Bir gün hastanede kalan Korkmaz, dün taburcu edildi.

MESLEKTAŞLARI SALDIRIYI KINADI

Olayın ardından Eğitim-Bir Sen üyeleri de bir eylem yaptı. Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu önünde toplanan eğitimciler, “Okullar hayat olsun öğretmenler sağ olsun”, “İade-i itibar istiyoruz”, ” Öğretmene şiddete hayır güvenli eğitime evet” ve “Bakan Dinçer öğretmene sahip çık” yazılı döviz açtı. Ayrıca göstericiler “Öğretmenler acilde bakan Dinçer nerede” ve “Öğretmene uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Emrullah Aydın, “Sendikalar olarak öğretmenlerimiz öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilmek için mücadele verirken hayatlarını riske edecek derecede şiddete maruz kalmasından son derece kaygılıyız. Sevginin merhametin ve insan-ı kamil olmanın öğrenildiği yerle rolması gereken okullarımız ne yazık ki şiddetin çatışmanın ve öfkenin merkezi olmuştur. Eğitim sistemimizin ciddi şekilde sorgulanması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanları ile öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir. Sorunun oluşmasında internet,tv reytingleri ve sokak kültürünün etkili olduğu bilinciyle hareket edilmeli,çözüm oluştururken de bu etkenler dikkate alınmalıdır. Bu hususta cezaların caydırıcı olması ve cezayı ehliyet yaşının günümüze uyarlanması içinçalışmalara derhal başlanmalıdır. Bu olay bize göstermiştir ki, şiddet olayları eğer gerekli önlemler alınmazsa ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır” dedi.

Müslim SARIYAR-AHT

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.