Sivas’ta 10 yıl önce bir gölette ağabeyi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden Sivas Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Erdem anısına öğretmenler arasında voleybol turnuvası düzenlendi.
Ağabeyi İlhan Erdem ile birlikte 9 Ağustos 1998’de kentteki bir gölette boğulan Erhan Erdem anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Bölümü’nce 12-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya, kentte eğitim veren liselerin öğretmenlerinin oluşturduğu 18 takım katıldı.
Sivas Lisesi Erhan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın finalinde, Yenişehir Lisesi ile Sivas Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi karşılaştı.
Zevkli ve çekişmeli geçen final maçını, merhum öğretmen Erhan Erdem’in sınıf öğretmeni olan eşi Gül, ilköğretim okulu öğrencisi kızı Nisanur, babası Muammer ve annesi Perihan Erdem ile Vali Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı İsmail Karadaş, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Sivas Lisesi Müdürü İbrahim Yörük, öğretmenler ve öğrenciler izledi.
Yenişehir Lisesi’ni 2-1 yenen Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, turnuvada şampiyon oldu. Yenişehir Lisesi’nin ikinci olduğu turnuvada, Erdem’in görev yaptığı Sivas Lisesi de üçüncülüğü elde etti.
Merhum öğretmen Erhan Erdem’in öz geçmişinin okunmasıyla başlayan kupa töreninde konuşan Vali Veysel Dalmaz, tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı.
Öğretmenlerin, merhum meslektaşları Erhan Erdem anısına düzenlenen bu turnuvada bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Dalmaz, Erhan Erdem ve ağabeyi İlhan Erdem’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine ise sabır diledi.
Konuşmasının ardından, Erhan Erdem’in kızı Nisanur’a turnuva anısına şilt veren Dalmaz, Erdem ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Dalmaz, daha sonra dereceye giren takımlara kupalarını verdi.


Comments are closed.