Tokat Belediye’si ve aynı zamanda Tokat Belediye Plevnespor Kulübü Başkanı Adnan Çiçek, “Biz son 2-3 yıldır direniyorduk ama artık pes etmek durumunda kaldık” dedi.
Aroma Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde mücadele eden Tokat Belediyesi Plevnespor, 16 maçın 16’sında mağlup olarak 0 puanla düşme hattında yer alıyor. Lig tarihindeki en kötü sezonunu yaşayan Tokat Belediyesi Plevnespor, takımların çekindiği bir takım olma özelliliğini ve coşkulu seyircisini ise kaybetti.
Üst üste alınan mağlubiyetler sonucu Antrenör Orhan Yavuz’la yollarını ayıran Tokat Belediye Plevnespor bazı yabancı oyuncularla da anlaşmazlık yaşamıştı. Gelinen noktada ligde oynadığı 16 maçtan puan alamayan Tokat Belediye Plevnespor’la ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren Başkan Çiçek, Anadolu takımlarının finansal anlamda yaşadığı kaynak sorunundan yakındı. Ankara ve İstanbul takımlarının arkasında büyük şirketlerin olduğuna dikkat çeken Başkan Çiçek, Voleybol Federasyon’undan Anadolu takımlarını voleybolda yer alması için çözüm beklediklerini söyledi. Başkan Çiçek, “10 yıldır 1. Voleybol Ligi’nde mücadele eden Tokat Belediyesi Plevnespor, geçtiğimiz sezon başı itibariyle başarısız bir performans sergiledi. Geçen yıl anlaşmış olduğumuz hocamızla bu sezonda anlaştık ve bütün transferi yetki vererek kendisine bıraktık. Transferi kendiler yaptılar ama bir kaç maç yapmış olduğumuz transferler tutmadı. Daha sonra yeni transferler yapıldı. Onlarda tutmayınca hocamız ayrıldı şuan yabancı hoca ile iş gidiyor. Ama görünen şu ki 12 takımın yer aldığı Voleybol Ligi’nde Plevnespor sonuncu sırada. Statü gereği muhtemelen Plevnespor 2’nci lige düşecek gibi gözüküyor. Benim asıl belirtmek istediğim Anadolu ve Belediye takımlarının bugünkü şartlarda ülkemizde bu işe fazla kaynak ayırarak, Ankara ve İstanbul takımları ile rekabet etme şansı maalesef her geçen yıl azalıyor. Biz son 2-3 yıldır direniyorduk ama artık pes etmek durumunda kaldık. Daha önceki yıllarda Malatya, Meram, Manavgat, çıktı, düştü. Erdemir ligden çekildi. Arkasında büyük şirketlerin olduğu takımlarla maalesef diyorum rekabet etme şansı yok. Ziraat Bankası, Halk Bankası ya da bir İstanbul Büyükşehir, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’la bu bütçe ile ligde daha uzun soluklu çalışma yapmamız imkan dahilinde gözükmüyor. Bu bahsetmiş olduğum kulüplerin yıllık olarak voleybola ayırmış oldukları bütçe 3-4 milyon TL arasında değişiyor. Tokat Belediyesi ise ekonomik bir bütçe 500-550 bin TL bir bütçe ile mücadele ediyor. Ama seyircimizin desteği ile biz her sene olduğu gibi bu senede işi götürebiliriz düşüncesi ile ekonomik bir takım oluşturduk ama bu işin böyle gitmeyeceği kesin” dedi.
Başkan Çiçek, Türkiye’de voleybolun sadece Ankara ile İstanbul arasında müsabaka yapılan bir konuma doğru geldiğini ifade ederek, “Bizim federasyondan beklentimiz. Bu sene olmazsa önümüzdeki yıl Türkiye’de voleybolun yaygınlaştırılması gerekiyor. Sadece Ankara ve İstanbul’da bir iki salonda voleybol oynanarak Türkiye’de Voleybol sporu geliştirilemez. Bu konuda çözüm bekliyoruz” diye konuştu.
Comments are closed.