TVF Beşinci Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 5. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. TVF Başkanı Özkan Mutlugil burada önemli açıklamalar yaptı!
Holiday Inn Otel’deki genel kurula TVF Başkanı Özkan Mutlugil, yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri Oktar Tertemiz ve Mustafa Keten, kulüp yöneticileri ile antrenörler katıldı.

Divan kurulu başkanlığını Salih Yıldız’ın yaptığı mali genel kurulda sırasıyla yönetim kurulu faaliyet raporu, 16 Eylül 2012-30 Eylül 2014 tarihli denetim kurulu raporu, 1 Ekim-31 Aralık 2014 dönemi tahmini bütçesiyle, 2015 ve 2016 yılları tahmini bütçeleri okunarak, oy birliğiyle onandı.

TVF Başkanı Mutlugil, yaptığı konuşmada, federasyonun 2 yılık periyotta yaptığı faaliyetleri ve mali tabloyu özetledi. Mutlugil, ilk iş olarak 81 il temsilcilerini ve koordinatörleri eğitime aldıklarını belirterek, “Yurt genelinde çocuklarımızı voleybolla tanıştırmak için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destekleriyle Roadshow Projesi’ni başlattık” dedi.

Proje kapsamında 852 katılımcıyla, beden eğitimi ve sınıf öğretmenlerinin yanı sıra altyapı eğitmenlerine seminerler verdiklerini anlatan Mutlugil, “Bu seminerle katılan eğitimcilere mini voleybol setleri hediye ettik. Türkiye’de faaliyette bulunan üst düzey yerli ve yabancı antrenörlerinin katkılarıyla ‘1 gün 1 konu” isimli toplantılar düzenledik. Bunun yanında antrenörlük kurslarımız devam ediyor” diye konuştu.

Geçen yıl başlattıkları “Fabrika Voleybol” projesine çok önem verdiklerini kaydeden Mutlugil, projenin geleceğe yönelik en büyük yatırımları olduğunu söyledi. Mutlugil, marka olarak TVF adına tescillenen projenin amacının, 6-12 yaş arası çocuklara temel eğitimlerin verilmesi, voleybolu seven ve oynayan kitleler yaratmak olduğunu dile getirdi.

– “Eğitim sistemi nedeniyle çocuklar spora çok geç başlıyor”

Ülkedeki eğitim sistemi nedeniyle çocukların spora çok geç başladığını vurgulayan Mutlugil, şöyle devam etti:

“Fabrika Voleybol ile yakaladığımız yaş grubu 13-14 yaş ancak bu çocukları kampa alıp ölçümlerini yaptığımızda denge ve motor becerilerinin gelişmediğini görüyoruz. Bu yaştan sonra da çok zor gelişiyor. Projenin amacı bu yaşı aşağı çekmektir. Hedefimiz 81 ilde bunu gerçekleştirmek.”

Antrenör sayısının artırılması gerektiğini anlatan Mutlugil, antrenör olmanın daha önce ciddi bir prosedür gerektirdiğini ifade ederek, “Talimatlarda değişiklik yaparak bunu kolaylaştırdık. Milli takımlarda oynamış arkadaşlarımızı bu işin içine çekmeyi ve burada tutmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hakem ve gözlemci ücretlerinde çok büyük farklar olduğunu gördüklerini ve bu ücretlerde değişiklik yaptıklarını kaydeden Özkan Mutlugil, ücretlerin minimum yüzde 15, maksimum yüzde 65 artırıldığını belirtti.

– “Salonlar, 6222 sayılı kanuna uygun hale getirildi”

Tesislerle ilgili bir çok girişimde bulunulduğunu ifade eden Mutlugil, “Akdeniz Üniversitesi ile yapılan protokolle kampüs içinde 400 kişilik açık, istendiğinde kapanabilen, 3 ana, 1 ısınma ve 6 antrenman sahası yapıldı. Yeni plaj voleybolu tesislerinin yanı sıra mevcut voleybol salonlarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Salonlar, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair 6222 sayılı kanuna uygun hale getirildi. İnternet sitemizde canlı skor ve istatistik portalı oluşturuldu” diye konuştu.

İddaa ile kulüplere yıllık 19 milyon lira gelir havuzu oluşturulduğunu kaydeden Mutlugil, bu rakamlara özel turnuva ve Avrupa kupalarının dahil olmadığını dile getirdi. Mutlugil, Türk voleyboluna sağlanan katkıdan dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na teşekkür etti.

Hem 1. hem de 2. liglerde yabancı oyuncu sayısında düzenlemeler yaptıklarını belirten Mutlugil, konuşmasını şöyle tamamladı:
“1. Lig’de bu sayılar kulüplerle tartışılarak belirlendi. Ayrıca 2. lisans uygulamasıyla 23 yaş altı oyuncuların başka bir kulüpte maç yapmalarını sağladık. Hem çift lisans uygulaması hem de yabancı oyuncu sayısıyla, 1. ve 2. Lig’deki seviye farkını ortadan kaldırmayı amaçladık.”

– “Milli takımlarda herkese kapımız açık”

TVF eski başkanlarından Hüsnü Can’ın getirdiği bazı eleştirilerle ilgili yeniden kürsüye çıkan Mutlugil, milli takımlarda neden yerli antrenörlere yer verilmediği konusunda, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Milli takımlara antrenör seçerken pasaporta bakmadıklarını kaydeden Mutlugil, “Antrenör seçiminde önemli olan tecrübe ve antrenörün kendi kişisel gelişimine ne kadar katkı yaptığıdır. Tüm yerli antrenörlerimizin emeğine büyük saygımız var. Altyapılarda görev yapan birçok yerli antrenörümüz var. Antrenör gelişimi ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde yakın gelecekte tüm milli takımlarımızda yerli antrenörler görmek mümkün olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

– “Neslihan ne zaman arasak hazırdır”

Başkan Mutlugil, milli takımlarda başarısız bir sezon geçirildiği ve milli voleybolcu Neslihan Demir’in Dünya Şampiyonası’na götürülmemesi ile ilgili eleştirileri ise şöyle yanıtladı:

“Genel olarak bakarsanız milli takımlarda başarısız bir sezon geçirmedik ancak hedef organizasyon olan Dünya Şampiyonası’nda istediğimizi alamadık. Neslihan, sadece Türk voleybolunun değil dünyanın en önemli oyuncularından birisi. Yıllardır Türk voleyboluna büyük katkılar sağladı fakat Dünya Grand Prix’si öncesi geçirdiği sakatlık, bunun akabinde antrenmansızlık ve 5 hafta boyunca haftada bir iğne vurulması, Dünya Şampiyonası’na hazırlanamamasına neden oldu. Bu durumda böyle bir milli değerimizin, 20 günlük şampiyonaya götürülmesiyle istenen sonuç mu alınırdı yoksa sporcunun geleceği riske mi atılırdı? Bunun kararı sağlık kurulu ile birlikte verildi. Neslihan ne zaman arasak hazırdır. Katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

Mutlugil, son dönemde şahsı ve federasyon hakkında kamuoyunda yapılan yorumlar ve çıkan söylentiler ile ilgili yasal işlem başlatacaklarını belirterek, sözlerini tamamladı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.