2000 Okulda Voleybol

Bundan birkaç ay önce çeşitli gazetelerde resimli bir haber yayınlandı. Bu haber ve fotoğraf, Antalya’nın Kumluca İlçesindeki Ziya Gökalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun bahçesinde voleybol oynayan çocuklarımıza aitti. Kalıp tahtalarından derme çatma iki direk dikmiş, iki direk arasına da paralel ve dikey tahtalar çakarak voleybol seti imal etmiş, iştahla voleybol oynayan çocuklarımıza.

Bu fotoğraf bizi öylesine etkiledi ki, derhâl bir şeyler yapma ihtiyacı hissettik. Ne yapabilir, nasıl yardımcı olabilir, voleybola, spora, iyiye yönelme isteklerini bu kadar açık belli eden çocuklarımıza, iştahları kesilmeden nasıl yetişebilirdik?

Ziya Gökalp Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna bir çift direk, bir file, bir top gönderebilirdik. O zaman o fotoğraf değişirdi. Ancak sadece o fotoğrafla sınırlı kalırdı değişim.
İlk Yönetim Kurulu toplantısında arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptık ve 1000, başarabilirsek daha fazla okulun yardımına koşma kararı aldık.

Bütçe imkânlarımızı zorlayarak “1000 Okulda Voleybol” adını koyduğumuz bu projeyi gerçekleştirmeye çalışırken konuyu bir dost sohbeti sırasında aynı zamanda 1. Liglerimizin İsim Sponsoru olan Aroma Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin DURUK ve Başkan Vekili, Genel Müdür Sayın Mahmut Atom DURUK’a açtım.
VE AROMA’yı “1000 Okulda Voleybol” Projesinde de derhâl yanımızda bulduk.
Türk Sporuna verilen bu büyük destek, bizleri en az tahta perdede voleybol oynayan çocukların fotoğrafı kadar duygulandırdı ve AROMA Firmasına bir sürpriz yapmaya karar verdik. Bugün burada “1000 Okulda Voleybol” Projesi için değil, “2000 Okulda Voleybol Projesi” için toplanmış bulunuyoruz.

Türkiye Voleybol Federasyonu, Türk çocuklarının voleybola yönlendirilmesi projesine tereddütsüz omuz veren AROMA Firmasına teşekkür için, fazladan 1000 okula göndereceği voleybol setinin filelerine, çocuklarımızın bu değerli katkıyı hiç unutmamalarını sağlamak amacıyla AROMA logosu bastırdı.

Spor salonu olup voleybol seti olmayan 1000 okula göndereceğimiz setin yanı sıra
Spor salonu da olmayan 1000 okula daha bahçe düzenekli voleybol seti göndereceğiz.
Setlerimiz; Millî Eğitim Bakanlığımız ile birlikte belirlenecek ihtiyaç sahibi her okul için fişeklikli (zeminin altında direğin içine gömülerek sabitlendiği demir muhafaza), file yüksekliği ayarlanabilen iki direk, direk giydirmeleri, çelik telli bir file ve 3 voleybol topundan oluşuyor.

Dileğimiz, Türkiye Voleybol Federasyonunun 50. Kuruluş Yıldönümünde, bu projenin en kalıcı, en verimli hatıra olabilmesidir.

Erol Ünal KARABIYIK

* Başkanın 10 Haziran 2008 Günü Ankara Hilton Otelinde Yapılan “2000 Okulda Voleybol” Projesinin Lansmanındaki Açış Konuşmasından Alınmıştır.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.