2013 FIVB Dünya Grand Prix’inin teknik ve basın toplantısı yapıldı





2013 FIVB Dünya Grand Prix’inde ilk hafta oynanacak C Grubu müsabakalarının teknik toplantısı, bugün (1 Ağustos) Ankara’da Sürmeli Hotel’de yapıldı. 
 
Toplantıya FIVB Süpervizörü Aloys Fischer, FIVB Hakem Komisyonu Delegesi Francesco D’alo, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, Organizasyon Direktörü Aziz Yener ve İdari Direktör Nilüfer Başak Shimonsky ile C Grubu’nda yer alan takımların başantrenörleri ve teknik ekip üyeleri katıldı.
 
Teknik toplantıda, organizasyonun işleyişi ile ilgili bilgi verildi ve katılan takımlara başarı dileklerinde bulunuldu.
 
Teknik toplantı sonrası, Ankara Sürmeli Hotel’in Başkent Salonu’nda, Dünya Grand Prix’inin ilk haftasında C Grubu’nda mücadele edecek Cezayir, Japonya, Tayland ve Türkiye’nin başantrenörlerinin katılımı ile basın toplantısı da gerçekleştirildi.
Konuşmaya ilk başlayan A Milli Takımımızın Baş Antrenörü Massimo Barbolini, “ Burada olmaktan ve Türk Bayan Milli Takımının antrenörlüğünü yapmaktan ötürü çok mutluyum ve gurur duyuyorum. Dünya Grand Prix’i bizim için gerçekten çok önemli. Performansımızı her geçen gün arttırmalıyız. Eylül’de Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Hedeflerimizden birisi de bu. Adım adım hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Grand Prix’de oynayacağımız her maç bizim için çok önemli. Umarım Japonya’daki finalde yer alırız” açıklamasında bulundu.
 
Cezayir Milli Takımının Başantrenörü Aimad Eddine Saidani “ Bu sene Grand Prix’e ilk defa katılıyoruz. Burada olmaktan ötürü çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Genç bir takımımız var ve kendimizi geliştirmek için Grand Prix’de yer almak, bizim için çok büyük bir fırsat” dedi.
 
Japonya Milli Takımının Başantrenörü Masayoshi Manabe; “ Grand Prix’in finali, Japonya’da Sapporo kentinde oynanacak. Ev sahibi olacağımız finallerde de başarılı olmak istiyoruz. Her geçen gün, her maçta elimizden gelenin en iyisini yaparak bu amacımıza ulaşacağız” şeklinde konuştu.
 
Tayland’ın Başantrenörü Kiattipong Radchatagriengkai ise; “ Bizi çok iyi bir şekilde ağırlayan Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Grand Prix’in önemini daha önce oynadığımız Grand Prix maçlarından biliyoruz. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve her maça kazanmak için çıkacağız” dedi. 
 
2013 Dünya Grand Prix’i, yarın (2 Ağustos) Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak maçlarla başlayacak. Maçların programı şu şekilde;
 
02 Ağustos Cuma
14.00 Türkiye – Cezayir (NTV Spor)
17.00 Tayland – Japonya (NTV Spor Smart)
03 Ağustos Cumartesi
14.00 Cezayir – Japonya (NTV Spor)
17.00 Türkiye – Tayland (NTV Spor)
04 Ağustos Pazar
14.00 Tayland – Cezayir
17.00 Türkiye – Japonya (NTV Spor)
 
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.