2015 CEV U19 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın basın toplantısı yapıldı

4-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Kocaeli ve Sakarya’da düzenlenecek 2015 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) U19 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın basın toplantısı bugün (3 Nisan) Sakarya Elmas Garden Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya CEV Asbaşkanı Jan Hronek, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ve TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky ile birlikte U19 Milli Takımımızın teknik ekibi ve kaptanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Jan Hronek “CEV adına herkese hoş geldiniz diyorum. İlk olarak TVF ile birlikte Kocaeli ve Sakarya şehirlerine bu güzel turnuva için teşekkür ediyorum. İki güzel salon var ve umarım seyircilerle daha da güzel olacak. Bu organizasyon çok önemli çünkü ilk altı takım direkt olarak Arjantin’de düzenlenecek 2015 FIVB U19 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı ele edecek. Tarafsız olmama rağmen Türkiye’nin de ilk altıya girmesini arzuluyorum. CEV adına gelecek dönemde U16 ve U17 Avrupa Şampiyonalarını da organize etmeye karar verdiğimizi duyurmak isterim. Turnuvada Sakarya’da oynanacak karşılaşmalar Laola1.tv’den naklen yayınlanacak. Bir kez daha TVF ile Kocaeli ve Sakarya’ya teşekkür ediyor ve güzel bir şampiyona diliyorum.” ifadelerini kullandı.

U19 Erkekler Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptıkları için duydukları memnuniyeti belirten TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, “Bu şampiyonada iyi bir derece alarak Türkiye’nin Avrupa ve Dünya voleybolundaki yerini tayin etmek istiyoruz. Hedeflerimiz arasında Türkiye’de olimpiyat düzenlenmesi var. Olimpiyatları düzenleyip orada başarılı olarak Türkiye’nin spordaki gelişimini göstermek istiyoruz. Sakarya seyircisinin Milli Takımımızı desteklemek için elinden geleni yapacağına eminim. Bizim hedefimiz katıldığımız her organizasyonda şampiyon olmaktır. Sporculara ve teknik ekibe sonsuz güvenimiz var. Ayrıca Bulgaristan’daki U18 Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda da beşte beş yaparak yarı finale yükseldik. Hem bayanlarda hem de erkeklerde şampiyon olarak bu gururu Türkiye’ye yaşatmak istiyoruz. Bu turnuvadaki yarı final, üçüncülük ve final karşılaşmaları A Spor’dan canlı olarak yayınlanacak. Tüm takımımıza başarılar diliyorum.” yorumunu yaptı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ise “Sakarya olarak turnuvanın eksiksiz bir şekilde ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız. Herkesi salona Milli Takımımızı desteklemeye ve geleceğin yıldızlarını izlemeye davet ediyorum.” dedi.

U19 Erkek Milli Takım Antrenörü Salih Tavacı “Bu takım geçen sene Haziran ayında kuruldu. Ocak ayından beridir de kamp yapıyoruz. Belçika ve Fransa takımları ile altı hazırlık maçı oynadık. Hem mental hem fiziksel olarak hazırız. Turnuvayı parça parça oynamak istiyoruz. İlk olarak yarı final, ardından final ve en sonunda şampiyonluk hedefliyoruz. Başkanımız Özkan Mutlugil kura çekiminde “Bu takım 2020 Olimpiyatları için hedef kadro” demişti. Bu bilinçle çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası ilk önemli sınavımız olacak. Umarım Sakarya halkı bizi destekler. Türkiye’ye yakışır şekilde mücadele edip başarılı olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kendi seyircileri önünde zafere ulaşmak istediklerini söyleyen takım kaptanı Muzaffer Yönet, “Uzun süredir kamptayız. Çok önemli bir turnuva bizi bekliyor. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Antrenörlerimize ve TVF’ye bize olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendi evimizde başarı elde etmek ve erkek voleybolunu iyi yerlere taşımak istiyoruz. Bizim için farklı bir atmosfer olacak. Herkesi bizi destekleme çağırıyorum. Elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Ümit Hızal ise “Çok önemli altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Erkek voleybolunu yükseltmeye ve dünyada söz sahibi olmaya ihtiyacımız var. Bu amaçla çalışıyoruz. Bu Avrupa Şampiyonası, bu çalışmaların bir ayağı. Önemli bir jenerasyon var elimizde. Uzun vadeli hedefimiz olimpiyatlar ama önce Avrupa Şampiyonası’nda final hedefliyoruz. Her zaman en üst dereceyi hedefliyoruz. Başkanımızın ve Yönetim Kurulu’muzun bize büyük bir desteği var. Yıldızlarda ve gençlerde Milli Takımlarımız çok önemli oyunculardan kurulu. Sakarya halkından pırıl pırıl 12 oyuncumuza destek istiyoruz.” yorumunu yaptı.

Turnuvada Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Almanya ve İspanya birlikte 2. Grup’ta yer alan Milli Takımımız, ilk maçında yarın (4 Nisan) saat 17.00’de Sakarya Spor Salonu’nda Bulgaristan ile karşılaşacak. Kocaeli’nin ev sahipliği yapacağı 1. Grup’ta ise Rusya, Fransa, Polonya, İtalya, Danimarka ve Sırbistan mücadele edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.