2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite sona erdi

2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite’da, bayanlarda Alman ikili Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann ve erkeklerde Rus ikili Igor Velichko/Maxim Sivolap şampiyon oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Asbaşkan Ahmet Göksu 2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite final karşılaşmalarını, Mersin Vali Yardımcısı Halil Karpuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden; Genel Sekreter Devran Kutlugün, Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın, Organizasyonlar Direktörü Vedat Yüksel ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül ile birlikte izledi.

Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann (Almanya) ve Rus Igor Velichko/Maxim Sivolap’ın birinci olduğu turnuvada; bayanlarda ikinciliği Belçikalı ekip Liesbeth Mouha/Katrien Gielen, üçüncülüğü Ukrayna’dan Inna Makhno/ Iryna Makhnoi erkeklerde;Norveçli ekip Lars Tveit Retterholt/ Daniel Bergerud ikinci, Sırbistan’dan Lazar Kolaric/ Djordje Klasnic ikilisi üçüncülük elde etti.

Milli oyuncularımızdan Murat Giginoğlu/Sefa Urlu, İsveçli rakipleri Alexander Annerstedt/Alexander Herrmann ikilisini 2-0 (21-13, 21-15) yenerek bir üst tura çıktı. Ancak Murat Giginoğlu’nun maç sonunda sakatlanması nedeniyle, Giginoğlu/Urlu ikilisi, Ukraynalı rakipleri Babich/Gordieiev ile yapacakları 9-12 sıralama maçına çıkamadılar.

2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite’da erkeklerde Murat Giginoğlu/Sefa Urlu 12., Hasan Hüseyin Mermer/Ali Osman Nurettin 15., Yusuf Özdemir/Ali Cebeci 16., bayanlarda Merve Çelebi/Buğra Eryıldız 15., Merve Nezir/Aleyna Vence 16. Sırada yer aldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 27-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan turnuvanın müsabakları, Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı’nda yapıldı. Toplam 15.000 Euro para ödülünün dağıtılacağı organizasyonda; 22 ülkeden 24 bayan, 24 erkek olmak üzere toplam 48 takım 96 sporcuyla mücadele etti.

Bayanlar Maç Sonuçları

Yarı Final
Makhno, In./Makhno, Ir. (Ukrayna)-Schillerwein/Tillmann (Almanya): 0-2 (20-22, 14-21)
Mouha/Gielen (Belçika)-Abalakina/Dabizha (Rusya): 2-0 (22-20, 21-18)

Bronz Madalya
Makhno, In./Makhno, Ir. (Ukrayna)-Abalakina/Dabizha (Rusya): 2-0 (21-13, 21-15)

Altın Madalya
Schillerwein/Tillmann (Almanya)/Mouha/Gielen (Belçika): 2-0 (22-20, 22-20)

Erkekler Maç Sonuçları

Yarı Final
Tiisaar/Nõlvak (Estonya)-Velichko/Sivolap (Rusya): 1-2 (21-18, 19-21, 10-15)
Kolaric/Klasnic (Sırbistan)-Retterholt/Bergerud (Norveç): 0-2 (28-30, 12-21)

Bronz Madalya
Tiisaar/Nõlvak (Estonya)-Kolaric/Klasnic (Sırbistan): 1-2 (21-19, 16-21, 5-15)

Altın Madalya
Velichko/Sivolap (Rusya)-Retterholt/Bergerud (Norveç): 2-0 (21-16, 21-17)

ÖDÜL TÖRENİ
2017 CEV Plaj Voleybolu Mersin Satellite’da derece alanlara, ödülleri maçlardan sonra düzenlenen törende verildi.

Ödül töreni öncesi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, organizasyona ev sahipliği ve katkılarından dolayı Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül’e şükran plaketi verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a şükran plaketi sundu.

Erkeklerde; birinci olan Igor Velichko-Maxim Sivolap (Rusya) ikilisine kupa ve madalyalarını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birlikte verdiler.

İkinci Norveçli Lars Tveit Retterholt-Daniel Bergerud, kupa ve madalyalarını TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar’dan aldılar.

Üçüncü Sırbistan’dan Lazar Kolaric-Djordie Klasnic’e ise kupa ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın ve Mersin Marina Genel Müdürü Cengiz İnangül verdi. Bayanlarda şampiyon olan Alman ikili Katarina Schillerwein/Cinja Tillmann kupa ve madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz’dan aldılar.

Belçikalı ekip Liesbeth Mouha/Katrien Gielen’e ikincilik kupası ve madalyaları Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün tarafından verildi.

Ukrayna’dan Inna Makhno/Iryna Makhno üçüncülük kupasını ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Organizasyonlar Direktörü Vedat Yüksel ile CEV Teknik Süpervizörü Pier Paolo Murgioni’den aldılar.


Haberi Paylaş

Comments are closed.