2017 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ilk gün sona erdi

Türk spor tarihinin ve İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın en yüksek katılımlı organizasyonu olan ve Samsun’un ev sahipliğinde 23.’sü düzenlenen İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları, dün (18 Temmuz 2017 Salı) Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleşen görkemli açılış seremonisiyle resmen başladı.

Voleybol sporunun salon ve plaj olmak üzere iki kategoriyle temsil edildiği 2017 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, Salon Voleybolu branşında ilk karşılaşmalar 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü oynanan sekiz müsabakayla sona erdi.

Salon Voleybolu kategorisinde günün sonuçları ve 20 Temmuz Perşembe gününün programına ulaşmak için tıklayınız.

Ülkemizi salon voleybolunda temsil eden bayan ve erkek voleybol Milli Takımlarımız, gruplarındaki ilk karşılaşmalarını yarın (20 Temmuz 2017 Perşembe) oynayacaklar. A Grubu’nda yer alan Bayan Voleybol Milli Takımımız, Hasan Doğan Spor Salonu’nda, saat 17.30’da Rusya ile karşılaşırken, yine A Grubu’nda yer alan Erkek Voleybol Milli Takımımız ise, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda, saat 17.00’de, Brezilya ile mücadele edecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu, bugün millilerimizi Samsun’da ziyaret ederek başarı dileklerini ilettiler. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları, Dünya’nın en büyük ikinci organizasyonu. Bu organizasyona ülkemizin, Samsun’un ev sahipliği yapıyor olması Türk sporu için çok önemli bir gelişme. Voleybol sporu, Salon Voleybolu ve Plaj Voleybolu kategorilerinde önemli karşılaşmalarla olimpiyatlardaki yerini alıyor. İnanıyorum ki bizi hem voleybol hem de diğer branşlarda temsil eden sporcularımız çok önemli başarılara imza atarak bizleri gururlandıracaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

2017 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları Plaj Voleybolu kategorisinde ise maçlar, yarın (20 Temmuz 2017 Perşembe) oynanacak müsabakalarla başlayacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.