2020 Olimpiyat Oyunları İstanbul’a verilsin





Beşiktaş’ın Rus asıllı Türk vatadaşı 38 yaşındaki voleybolcusu Natalia Hanikoğlu, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’a verilmesini istediğini söyledi.

Beşiktaş’ın 1.89 metre uzunluğundaki milli oyuncu Natalia Hanikoğlu, kızı Ela, kız kardeşi ve kardeşinin 2 çocuğu ile birlikte tatilini geçirdiği Side Hemere Otel’de DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulundu. Hanikoğlu, ilgili şunları söyledi:
“Olimpiyat, bence Türkiye ve Türk sporu için çok iyi olur. Çünkü Türkiye’de spor çok seviliyor ve destekleniyor. Hem Türk sporu, hem de Türk sporcusu için çok iyi olacak. Yıllardır voleybolun içindeyim. Fakat olimpiyatlara çok istediğim halde gidemedim. Türk Milli Takımı’yla olimpiyatlara gitmeyi çok istiyorum.”

Natalia, “Türkiye’de ilgi ve alaka nasıl” sorusuna şu cevabı verdi:
 “2003’te Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ikinci olduktan sonra bizi çok sevdiler ve desteklediler. Ama bu sevgi anlatmakla bitmez, yaşamak gerekir. Kendimi bir Türk gibi görüyorum. Zaten 2003 Avrupa Şampiyonası’nı halkın sevgi ve destekleriyle kazandık. Voleybolu bıraktığım zaman antrenör olarak yine içinde kalmak istiyorum. Tecrübelerimi genç arkadaşlarımla her zaman paylaşmak istiyorum. 10 yıl önce Türkiye, dünya voleybol sıralamasında 22’nciydi, şimdi 7 veya 8’inci sırada. 10 yılda yüzde 70 başarı yakaladık. Artık bütün dünya Türk voleybolunu tanıyor. Son 3 yıldır Türk voleybolcular Avrupa kupalarında hep üst sıralarda başarılar elde ediyor. 2012’de Türk Bayan Voleybol Milli Takımı ilk defa olimpiyatlara katıldı. Orada şampiyon olamadık. Fakat bu bizim için bir tecrübe oldu. Fakat ilerde başarılı olacağımızı görüyorum. Son zamanlarda Genç Bayan Voleybol Milli Takımı çok başarılı oldu. Hem Avrupa, hem de Dünya Şampiyonası’nı kazandı. 2020 Olimpiyatları’nı Türkiye kazanma şansı elde ederse, bütün dünya Türk sporu ve Türkiye’yi daha çok tanıyacak.”

 Natalia Hanikoğlu Türkiye’deki turizmi değerlendirirken de, “Mavi bayraklı sahillerin sayısı her gün artıyor. Sadece deniz, kum, güneş üçgeni değil, kültür turizmi, doğa, termal turizmi, birçok alanda Türkiye kendini kanıtlamış. Her turist, memnun dönüyor. Turistler severek ve isteyerek geliyor” dedi.
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.