2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası tamamlandı

Brezilya’nın Betim şehrinde düzenlenen 2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası, 11 Aralık Cumartesi oynanan final ve üçüncülük maçıyla tamamlandı.

Brezilya ekibi FUNVIC’i 25-18, 25-18 ve 25-18 sonuçlanan setlerle 3-0 mağlup eden İtalya temsilcisi Trentino Itas, turnuvayı üçüncü sırada bitirerek bronz madalyanın sahibi oldu. Trentino Itas’ta Matey Kaziyski 17, Danielle Lavia 16, Alessandro Michieletto 10 sayıyla öne çıkan isimler oldu. FUNVIC’te ise üçüncülük mücadelesini Matheus Krauchuk 11, Patrick Gasman 9 sayıyla tamamladı.

2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde ise Brezilya ve İtalya voleybolunun devleri Sada Cruzeiro ile Lube Civitanova karşı karşıya geldi. Lube Civitanova’yı 17-25, 22-25 ve 23-25 ile deviren Sada Cruzeiro, turnuvanın şampiyonu oldu. Sada Cruzeiro’da Miguel Angel Lopez 12, Wallace De Souza 9, Rodrigo Leao 8 sayıyla öne çıktı. Turnuvayı ikinci sırada tamamlayıp gümüş madalyanın sahibi olan Lube Civitanova’da ise final maçında Marlon Yant 12, Gabi Garcia Fernandez 11, Ricardo Lucarelli 9 sayıyla oynadı.

Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) Sada Cruzeiro takımının Kübalı smaçörü Miguel Angel Lopez seçildi. Turnuvanın tamamlanmasıyla oluşan rüya takımda ise şu isimler yer aldı:

Pasör: Fernando Kreling (Sada)
Pasör Çaprazı : Wallace de Souza (Sada)
Smaçör: Miguel Lopez (Sada) Alessandro Michieletto (Trentino)
Orta: Otavio Pinto (Sada), Robertlandy Simon (Lube)
Libero: Fabio Balaso (Lube)

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.