2022 Dünya Şampiyonu Sırbistan!

Polonya ve Hollanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi Sırbistan oldu. Dev finalde Sırbistan, Brezilya’yı 26-24, 25-22, 25-17 setlerle 3-0 yenerek 2018’in ardından bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.

Tijana Boskovic 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Jovana Stevanovic 11, Bianka Busa 8, Mina Popovic 7, Sara Lozo 7, Bojana Drca 6 sayıyla oynadı.

Brezilya’da ise Ana Carol, Gabriela Guimaraes ve Lorenne Teixeira 9’şar sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

Turnuva boyunca hiç yenilmedi
Şampiyon Sırbistan, FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda hiç kaybetmedi. 12 kez sahaya çıkan takım, tüm maçlarını kazanmayı başardı. 12’de 12 yapan Sırplar, tam 36 set kazanıp, rakiplerine yalnızca 5 set verdi.

Brezilya savaştı ama…
Final maçında Sırbistan, Brezilya karşısında 3 seti de kazanmayı başardı. Setlerdeki çekişmeli mücadele dikkat çekti. Brezilya, rakibi karşısında hiç set kazanamasa da verdiği savaşla alkış topladı. Mücadelenin ilk seti uzadı. İlk bölümü Sırbistan, 26-24 önde tamamladı.

Boskovic yıldızını parlattı
Sırbistan, maçın 2. setini ise 25- 22 kazandı. Son seti domine eden takım 25-17 kazanarak rakibine hiç set vermedi. Sırbistan, 3-0’lık skorla Dünya Şampiyonu oldu. Sırplar’ın en önemli oyuncularından Boskovic, kaydettiği 24 sayı ile yıldızını parlattı. Boskovic, 240 sayı ile turnuvayı tamamladı.

İtalya 3. oldu
Turnuvaya veda eden Sultanlar ülkeye dönerken, ABD ise yarı finalde Sırbistan ile karşılaştı. Yarı finali kaybeden takım, İtalya karşısında 3.’lük maçına çıktı. Egonu’lu İtalya ABD’yi mağlup ederek 3. olmayı başardı.

Dünya Şampiyonası’nın enleri
En iyi smaçör: Gabi (Brezilya)
En iyi 2. smaçör: Miriam Sylla (İtalya)
En iyi orta oyuncu: Carol (Brezilya)
En iyi 2. orta oyuncu: Anna Danesi (İtalya)
En iyi libero: Teodora Pusic (Sırbistan)
En iyi pasör: Bojana Drca (Sırbistan)
En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic (Sırbistan)
En değerli oyuncu (MVP): Tijana Boskovic (Sırbistan)

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

3.717 thoughts on “2022 Dünya Şampiyonu Sırbistan!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.