2022 FIVB Erkekler Dünya Şampiyonası ev sahipliği için başvurular açıldı

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), 2022 Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası organizasyonu ev sahipliğinin Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sebebiyle Rusya’dan alındığını açıklamıştı.

FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’na Rusya’nın yerine yeni ev sahibi olmak isteyen aday ülkeler için hızlandırılmış başvurular 7 Mart 2022 tarihinde açıldı. Yapılan açıklamaya göre, ev sahibi olmak isteyen ülkelerin 14 Mart 2022 tarihine kadar FIVB internet sitesindeki başvuru formunu doldurması gerekiyor.

FIVB, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Dünyanın en iyi erkek voleybol takımlarını ağırlama fırsatına oldukça fazla ilgi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Organizasyonda 24 ülke temsilcisi, dünyanın en iyi takımı olma mücadelesi verecek.

Şampiyonanın formatı da yakın zamanda değiştirilmişti. Yeni formata göre grup maçları 4’er takımdan oluşan 6 grup halinde oynanacak. Grup aşamasında en başarılı olan 16 takım bir üst tura çıkmaya hak kazanacak ve ardından çeyrek finaller, yarı finaller ve final maçı oynanacak. Bu formata göre ev sahibi birden fazla ülke ya da şehir olabilecek.

Ev sahibi şehir sayısı; grup aşaması için 6, son 16 turu ve çeyrek finaller için en fazla 2, yarı finaller ve final için ise en fazla 1 şehir olmak üzere toplam 9 şehre kadar çıkabilir.

Haberi Paylaş

Comments are closed.