Voleybolda Organizasyonlar Yılı

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2008 yılı başından bu yana Türkiye’ye kazandırdığı altı önemli organizasyonu başarıyla tamamladı.

İzmir’de All-Star organizasyonu ile Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemesi, Ankara’da Dünya Grand Prix Avrupa Kıta Elemesi, Avrupa Ligi Grup Müsabakaları, Bursa’da Avrupa Ligi Finali ve Ankara’da Genç Erkekler Balkan Şampiyonası.

Bu organizasyonların tümü için FIVB, CEV ve BVA’den tebrik ve teşekkür yazıları alan Türkiye Voleybol Federasyonu daha fazla organizasyonun ülkemize kazandırılması için girişimlerde bulunuyor.

Bilindiği gibi 2009 Erkekler Avrupa Şampiyonası Finalinin ev sahipliği daha önce alınmıştı. Organizasyonel hazırlıkların yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Başkan KARABIYIK, 9 Ekim 2008’de şampiyonanın kura çekiminin İzmir’de yapılacağını, başta Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre MEYER olmak üzere tüm finalist ülke Federasyonlarının bu kura çekiminde hazır bulunacağını bildirdi.

Sözlerini kategori ayrımı gözetmeksizin tüm organizasyonlara aynı değerin verildiğini ifade ederek sürdüren Başkan, 2011 Yıldız Erkek ve Bayanlar Avrupa Şampiyonasının da Türkiye’de yapılması için başlatılan girişimlerin son aşamaya yaklaştığını belirtti.


Haberi Paylaş

Comments are closed.